Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας

Προς τα Κόμματα, τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις
 και τα κινήματα όλου του κόσμου  

Με τεράστια αγαλλίαση, που συγκρίνεται μόνο με τον ιστορικό θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης την 1η Ιανουαρίου του 1959, ο λαός μας γιορτάζει την επιστροφή στην πατρίδα των πέντε αντιτρομοκρατών ηρώων, φυλακισμένων άδικα στις βορειοαμερικανικές φυλακές για περισσότερα από 16 χρόνια, αλλά και την απόφαση ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Κούβας και των Ηνωμένων Πολιτειών να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές σχέσεις και να εργαστούν για την ομαλοποίησή τους.  Απομένει μόνο η μονομερής άρση του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού  που έχει επιβληθεί ενάντια στην Κούβα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν τελικά, δια στόματος του ίδιου του Προέδρου της, Μπαράκ Ομπάμα, ότι η εχθρική πολιτική και ο αποκλεισμός  για πάνω από μισό αιώνα έχει αποτύχει και πως αντί να απομονώσει την Κούβα, συνεισέφερε στη διεθνή απομόνωση της ίδιας τους της χώρας.

Αυτός ο ιστορικός θρίαμβος κατέστη δυνατός, καταρχήν,  χάρις στον μακροχρόνιο αγώνα του επαναστατικού λαού μας, υπό την καθοδήγηση των ανώτερων ηγετών του, Φιντέλ και Ραούλ. Όμως, επίσης, και χάρις την ανάσα αλληλεγγύης που δεχτήκαμε από τους φίλους μας σ’ ολόκληρο τον κόσμο κατά την διάρκεια αυτών των πέντε δεκαετιών.

Για όλα αυτά, θέλουμε να μεταφέρουμε προς όλα τα κόμματα, τις πολιτικές, κοινωνικές και μαζικές δυνάμεις και οργανώσεις, καθώς επίσης και προς προσωπικότητες, εντέλει προς όλους τους φίλους της Κούβας που μας έχουν συντροφέψει όλα αυτά τα χρόνια, τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στην Κουβανική Επανάσταση. 

Είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να υπολογίζουμε στην στήριξή σας για τις καινούριες προκλήσεις που έρχονται, υπό τις καινούριες συνθήκες του σήμερα. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η Κούβα θα συνεχίσει υπερασπιζόμενη  τα ιδανικά της, της ανεξαρτησίας, της εθνικής κυριαρχίας και του σοσιαλισμού.

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΟΥΒΑΣ
Αβάνα, 18 Δεκεμβρίου 2014
(email)