Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Οι νέοι της Κούβας καταγγέλουν τις προσπάθειες χειραγώγησης από τις ΗΠΑ


Μήνυμα στο Δίκτυο "Υπεράσπισης της Ανθρωπότητας" της Εθνικής Διεύθυνσης "Ένωση Αδερφοί Σαϊς"

Χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press (ΑΡ) αποκάλυψε την ύπαρξη, μεταξύ 2009 και 2012, του σχεδίου "ZunZuneo", επεξεργασμένο στα εργαστήρια ιδεολογικής ανατροπής των ΗΠΑ και προωθούμενο από την USAID. Ο σκοπός του ήταν η δημιουργία ενός δικτύου που να απευθύνεται στους νέους της Κούβας, για να προωθήσει ανάμεσά τους την αντίθεση προς την επαναστατική κυβέρνηση και, τελικά, να τους κινητοποιήσει και να τους χρησιμοποιήσει στις απόπειρες αποσταθεροποίησης. Μέσω γραπτών μηνυμάτων (sms), εκ πρώτης όψεως αθώων, το ZunZuneo έφτασε να στείλει γύρω στα 2 εκατομμύρια μηνύματα σε δεκάδες χιλιάδες νέους στην Κούβα. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϋ, αφού δημοσιεύτηκαν αποδεικτικά στοιχεία στον τύπο, παραδέχτηκε την πατρότητα και την χρηματοδότηση του σχεδίου εκ μέρους της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η Ένωση Αδερφοί Σαίς (Asociación Hermanos Saíz - AHS), που συγκεντρώνει την πρωτοπορία των νέων κουβανών συγγραφέων και καλλιτεχνών, συνιστά στα μέλη του Δικτύου "Υπεράσπισης της Ανθρωπότητας" (Red “En defensa de la humanidad”), χρησιμοποιώντας κάθε μέσο στη διάθεσή τους, να καταγγείλουν αυτή τη νέα παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κουβανικής Επανάστασης.

Οι ελπίδες της Αυτοκρατορίας για μια υποτειθέμενη ρήξη γενεών, είναι εντελώς ανυπόστατες. Δε θα προδώσουμε αυτούς που έδωσαν τις ζωές τους για την εθνική κυριαρχία, τη δικαιοσύνη και την πραγματική δημοκρατία. Η γενιά μας, όπως έδειξε το πρόσφατο συνέδριο της ένωσής μας (AHS), είναι κατ΄ουσία αντιαποικιακή και αντιιμπεριαλιστική. Οι νέοι καλλιτέχνες στην Κούβα είμαστε στρατευμένοι για να εγγυηθούμε τη συνέχεια και την τελειοποίηση του Σοσιαλισμού μας και δεν επιτρέπουμε να μας χειραγωγούν. Οι μέθοδοι πολιτιστικού πολέμου που δοκιμάζουν εναντίον μας, θα αποτύχουν.

Αβάνα, 4 Απρίλη 2014