Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Πολυπληθής εκδήλωση στο Ολγκίν για την επιστροφή των Πέντε

Πηγή: Cubadebate

Στο όνομα του λαού της Κούβας, περισσότεροι από 10.000 πολίτες του Ολγκίν (ΝΑ Κούβα) συγκεντρώθηκαν χθες γύρω από το μνημείο του Τσε στην πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, για να ζητήσουν την άμεση επιστροφή των Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονσάλες, των κουβανών αντιτρομοκρατών που παραμένουν επί 15 χρόνια σε βορειοαμερικανικές φυλακές. Επικεφαλής του πλήθους, μαζί με τις πολιτικές και διοικητικές αρχές της περιοχής, ήταν ο Ρενέ Γκονσάλες, ο μοναδικός εκ των "Πέντε" που επέστρεψε στην πατρίδα του αλλά παρόλα αυτά δεν σκέφτεται να σταματήσει τον αγώνα μέχρι και οι άλλοι τέσσερις αδερφοί του να επιστρέψουν επίσης.

Παρόντες ήταν ακόμα γύρω στους 300 αντιπροσώπους από περισσότερες από 50 χώρες οι οποίοι αυτές τις μέρες συμμετείχαν στο 9ο Διεθνές Συνέδριο για την απελευθέρωση των Πέντε και κατά της τρομοκρατίας. Ανάμεσα στους παριστάμενους, ξεχώριζε ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Ράμσεϋ Κλαρκ, ο οποίος παρασημοφορήθηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας με το Βαθμό του Τάγματος Αλληλεγγύης της Δημοκρατίας της Κούβας.


Ramsey Clarke fue condecorado con la Orden dela Solidaridad. Madres de los Cinco le impusieron la condecoración. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.

Ramsey Clark le habla al pueblo holguinero tras ser condecorado con la Orden de la Solidaridad. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.
Ramsey Clark

René González habla en el Acto por Los Cinco, Holguín, 16 de noviembre de 2013. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.
René González 

Acto por los Cinco en Holguín. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.

Irma Sewherert, madre de René González, coloca en el pecho de Ramsey Clark la Orden de la Solidaridad. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.
Ο Ramsey Clark με τις Μητέρες των Πέντε

Madres de Los Cinco junto a Ramsey Clark al ser condecorado. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.
Ο Ramsey Clark με τις Μητέρες των Πέντε

Ramsey Clark saluda a Mirta Rodríguez, madre de Antonio. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.
Ο Ramsey Clark με τις Μητέρες των Πέντε

Acto por los Cinco en Holguín Foto: Daylén Vega / Cubadebate.

Acto por los Cinco en Holguín. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.

Acto por los Cinco en Holguín. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.

Palomas por la Paz cerraron el  Acto por los Cinco en Holguín. Foto: Daylén Vega / Cubadebate.