Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο Ούγκο Τσάβες


Θλιβερή μέρα για τη Βενεζουέλα και τη Λατινική Αμερική η σημερινή. Ο αντιπρόεδρος της χώρας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα πριν από λίγα λεπτά πως ο Ούγκο Τσάβες έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 58 ετών. "Είναι μια στιγμή μεγάλου πόνου" είπε ο Μαδούρο με τρεμάμενη φωνή. Ο πρόεδρος Τσάβες έδωσε με θάρρος μια άνιση μάχη, παλεύοντας σχεδόν δύο χρόνια με την ασθένεια του.

Πηγή: Telesur

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε σε εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ότι ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες κατέληξε σήμερα το απόγευμα [περίπου 4.25μμ τοπική ώρα] αφού έδωσε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο που τον ταλαιπωρούσε εδώ και δύο χρόνια.

Η ανακοίνωση έγινε από το στρατιωτικό νοσοκομείο Κάρλος Αρβέλο του Καράκας όπου νοσηλευόταν ο Τσάβες μετά από την επιστροφή του από την Κούβα. Ο Μαδούρο είπε ακόμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται σε ετοιμότητα για να προστατεύσουν το λαό και να εγγυηθούν την ειρήνη.

"Ο σεβασμός και η ειρήνη πρέπει να πάνε χέρι χέρι... Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας να περιφρουρήσουν την ειρήνη, τον σεβασμό και εμείς θα αναλάβουμε να συνεχίσουμε το όραμα και το έργο του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες."

Προηγουμένως, κατά τις μεσημεριανές ώρες, σε εκπομπές των κρατικών μέσων καταγγέλονταν οι επιθέσεις της δεξιάς με σκοπό να δρομολογήσουν μια κατάσταση αποσταθεροποίησης της χώρας και ανακοινώθηκε ότι δύο αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών απελάθηκαν από την εθνική επικράτεια για την ανάμιξή τους σε τέτοιες ενέργειες.