Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Βενεζουέλα: Eξουδετερώθηκαν παραστρατιωτικές ομάδες - Αποκαλύφτηκε εμπλοκή της Κολομβίας και του Λεοπόλδο Λόπες

 

Το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, οι αρχές της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας ανέφεραν την επιτυχία της αστυνομικής επιχείρησης "Gran Cacique Indio Guaicaipuro" που πραγματοποιήθηκε από τις 7 Ιουλίου, η οποία εξουδετέρωσε ένοπλες και παραστρατιωτικές ομάδες που λειτουργούσαν στα νοτιοδυτικά του Καράκας.
Η επιχείρηση «Gran Cacique Indio Guicaipuro» συνέλαβε τρεις κολομβιανούς παραστρατιωτικούς που συμμετείχαν στις βίαιες δράσεις που ξεκίνησαν στις 7 Ιουλίου στους περιοχές του Καράκας Cota 905, El Paraíso, El Valle και El Cementerio. Ο στόχος των τρομοκρατικών ενεργειών ήταν να υπονομεύσουν το κράτος δικαίου και τον θεσμό των οργανισμών ασφαλείας.

Οι τρομοκρατικές που εξουδετερώθηκαν και διαλύθηκαν από την επιχείρηση «Gran Cacique Indio Guicaipuro» προγραμματίστηκαν από τις 16 Μαρτίου με τις επισκέψεις του επικεφαλής της νότιας διοίκησης των ΗΠΑ στην Κολομβία, Craig Faller, και με την επίσκεψη του διευθυντή της CIA, Williams Burns στις 29 Ιουνίου.
Ο Leopoldo López και η κυβέρνηση της Κολομβίας σχετίζονται άμεσα με τους παραστρατιωτικούς και τους τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την αστυνομική επιχείρηση «Gran Cacique Indio Guicaipuro». Αυτό αποδεικνύεται από τα πολυάριθμα μηνύματα που περιέχονται στα κινητά τηλέφωνα των υπό κράτηση κακοποιών.

Το νήμα της πρόσφατης εγκληματικής σκευωρίας στην Καραϊβική σχεδιάστηκε από συσκευές πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώνοντας τον Alvaro Uribe και τον Leopoldo López και τους υφισταμένους τους Iván Duque και Juan Guaidó. Ο σχεδιασμός επιδίωκε ταυτόχρονη τρομοκρατία στο Καράκας, ταραχές στην Κούβα και δολοφονίες στη Βενεζουέλα και την Αϊτή.