Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Συνεχίζεται ο πακτωλός εκατομμυρίων της USAID προς αντικουβανικές οργανώσεις του Μαϊάμι

Πηγή: Granma.cu

Εάν η αποστολή ενός μόνο δολαρίου από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, με προορισμό να χρηματοδοτήσει εκτρώματα που έχουν σχεδιαστεί για την ανατροπή στην Κούβα, αποτελεί επαρκή λόγο καταγγελίας, επί πόσο πολλαπλασιάζονται οι λόγοι που καταδικάζουν τις πληρωμές που φθάνουν, για αυτό το σκοπό, επιταγές εκατοντάδων χιλιάδων ημερησίως και εκατομμυρίων δολαρίων, εάν αθροιστούν τα ποσά;

Τα σκανδαλώδη και πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πώς η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών (USAID) πλήρωσε περισσότερα από 400.000 δολάρια στην Digital News Association (DNA), μια από τις αντικουβανικές οργανώσεις της Φλόριντα που, είτε πρόκειται για προσλήψεις προσωπικού σε πιτσαρίες, είτε για ιδιωτική κατασκοπεία ή για δολοφονία κατά παραγγελία, κάνουν τη δουλειά και τρέχουν να χτυπήσουν την πόρτα του εντολέα τους, με το χέρι τους απλωμένο για την αμοιβή.

Ο Carlos Fernández de Cossío, διευθυντής των Ηνωμένων Πολιτειών του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας, το κατήγγειλε έντονα στο Twitter: «Η USAID, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, χορηγεί 410.000 δολάρια για να προσλάβει ή να αγοράσει πολιτική αντιπολίτευση κατά της Κούβας. Είναι η δημοκρατία στο στυλ των ΗΠΑ. Η DNA, μια από τις πολλές αντι-κουβανικές οργανώσεις στη Φλόριντα που ζουν από τα χρήματα των φορολογουμένων, είναι ο δικαιούχος αυτή τη φορά », έγραψε.

Η κατηγορία αφορά μόνο μία από τις δαπάνες που, τμηματικά, η USAID πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες στους «θεσμούς» που χρησιμοποιεί το υπουργείο Εξωτερικών ως αιχμή του δόρατος στην πολιτική του κατά του νησιού.

Διευκρινίζεται ότι τα κονδύλια που μοιράστηκαν τις τελευταίες ημέρες φτάνουν περίπου τα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο συνολικός λογαριασμός πληρωμών ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ, διευκρινίζει ένα tweet από την DeZurdaTeam.