Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

4ο Συνέδριο Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας (PSUV)


Πηγή: www.granma.cu

Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) θα πραγματοποιήσει το 4o Συνέδριό του στις 28 Ιουλίου προς τιμήν του ανώτατου ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης, Ούγκο Τσάβες, όπως επιβεβαίωσε ο Ντιοσλάδο Καμπέγιο, πρώτος αντιπρόεδρος του κόμματος.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina από το Καράκας, “Στις 28 Ιουλίου θα ξεκινήσει το 4ο Συνέδριο του κόμματος, και το ξεκινάμε αυτή την ημέρα, ημερομηνία γέννησης του Ούγκο Τσάβες, προς τιμήν του”, δήλωσε ο Καμπέγιο. 


Το ηγετικό στέλεχος του PSUV εξήγησε ότι ο στόχος του Συνεδρίου είναι να εδραιώσει την οργανωτική, προγραμματική και ιδεολογική δομή του PSUV, στην κατεύθυνση της οικοδόμησης του μπολιβαριανού σοσιαλισμού. 

Επιπλέον, θα γίνει απολογισμός της πορείας των κατευθυντήριων γραμμών που τέθηκαν το 2014 σχετικά με τον οικονομικό τομέα, την υπεράσπιση της κυριαρχίας και την ενίσχυση της οργάνωσης του κόμματος. 

Σύμφωνα με τον Καμπέγιο, σε αυτό το Συνέδριο του PSUV θα προσκληθούν πολιτικά κόμματα από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και από την Ρωσία, την Κίνα, την Βραζιλία, την Νικαράγουα, την Αργεντινή, την Κούβα και την Βολιβία. 

Σημείωσε επίσης, ότι μετά τη νίκη του Μαδούρο στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, "άνοιξε ένας μεγάλος χώρος για τον εθνικό διάλογο" και κάλεσε όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του προέδρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά: 

“Oι Τσαβίστας ανοίγουν την πόρτα και την καρδιά τους σε όσους θέλουν να χτίσουν μία άλλη Βενεζουέλα της ειρήνης για όλες και για όλους”.