Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Προβλέπεται ένταση της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας



Προβλέπεται ένταση της επιθετικής πολιτικής των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας μετά τον διορισμό του πρώην διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο, ως νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε ο μπολιβαριανός ηγέτης Αντάν Τσάβες.

Αυτή την εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μαικ Πένς , θα μεταβεί στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAΚ) για να ζητήσει περισσότερες κυρώσεις εναντίον της μπολιβαριανής κυβέρνησης , ανέφερε ο Τσάβες σε άρθρο που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων της Βενεζουέλας (AVN), και αναδημοσιεύτηκε από το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina.


Το νέο Δόγμα Μονρόε, που υιοθετήθηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, θέτει ανοιχτά την πρόκληση ενός πραξικοπήματος που θα τους διέσωζε, σύμφωνα με αυτούς, από μια στρατιωτική εισβολή στην οποία δεν είναι σίγουροι ότι μπορούν να νικήσουν, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι:


«Αλλά, θα συνεχίσουν να ηττώνται. Οι τεράστιες λαϊκές διαδηλώσεις υπέρ της κυβέρνησης που ηγείται ο γιος του Τσάβες και οι αποφασιστικές και συνταγματικές ενέργειες του συνόλου των Εθνικών Ενόπλων Μπολιβαριανών Δυνάμεων (FANB), επιβεβαίωσαν τη δύναμη της πολιτικοστρατιωτικής ένωσης που μας κληροδότησε ο αιώνιος Κομαντάντε.”

Κατήγγειλε επίσης, ότι από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Καράκας εκπορεύεται μία ισχυρή ψυχολογική εκστρατεία ενάντια στον ένστολο λαό, ενάντια στις FANB, που υποστηρίζουν την εγκυρότητα του Συντάγματος του 1999, του Συντάγματος του Τσάβες.

Θέλουν – τόνισε – να απονομιμοποιήσουν την Συντακτική Εθνοσυνέλευση (ANC) και τους ισχύοντες δημοκρατικούς θεσμούς για να δικαιολογήσουν ένα πραξικόπημα, επιδιώκοντας μία χονδροειδή χειραγώγηση, χρησιμοποιώντας το ισχύον Σύνταγμα.

Είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουν τον Τσάβες και το Σύνταγμα ενάντια στον λαό, επειδή ο ίδιος ο λαός έχει κατανοήσει,, όπως επεσήμανε, ότι η συνταγματική εξουσία είναι είναι μόνιμη και διαλεκτική.

Ο λαός - όπως είπε - ψήφισε συνειδητά για τη νέα Συντακτική Συνέλευση, ως εγγυητή της ειρήνης, μπροστά στον κίνδυνο μιας φασιστικής επίθεσης που ηττήθηκε χάρη στην εκλογή της ANC και επιβεβαίωσε ότι εμείς οι Βενεζουελάνοι, χωρίς καμία παρέμβαση, θα λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω των εκλογών. δηλαδή με τον συνταγματικό και δημοκρατικό τρόπο.

“Να ξέρουν οι συνωμότες, οι προδότες και οι εχθροί της πατρίδας, ότι θα συνεχίσουμε να τους νικάμε μόνιμα σε κάθε τους προσπάθεια να μας κάνουν να υποχωρήσουμε”.

“Η επανάσταση θα πορεύεται ασταμάτητα προς το σημείο χωρίς επιστροφή για να κατακτήσει την εδραίωση του μπολιβαριανού σοσιαλισμού την επόμενη δεκαετία ".