Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Η Turkish Airlines ενδιαφέρεται να αυξήσει τις απευθείας πτήσεις προς Κούβα


Πηγή: Cubadebate.cu

Η επέκταση των δραστηριοτήτων και των απευθείας πτήσεων προς την Κούβα είναι ένας από τους προσεχείς στόχους της Turkish Airlines, ανακοίνωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας, Μπιλάλ Εκσί.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Κουβανό πρέσβη στην Τουρκία, Λουίς Αλμπέρτο Αμορός, ο Εκσί εκδήλωσε τη δέσμευση της εταιρίας του για τη συνέχιση των ταξιδιών προς την Αβάνα, που ξεκίνησαν στις 20 Δεκέμβρη 2016 με συχνότητα 3 την εβδομάδα.


Επιπλέον, εξέφρασε τις προθέσεις να διαφοροποιήσουν τις δραστηριότητες στο νησί της Καραϊβικής, το οποίο όπως είπε, θεωρείται ένας προορισμός πολύ ελκυστικός σε όλο τον κόσμο.

Υπό αυτό το πνεύμα, και οι δύο συμφώνησαν για την ύπαρξη τεράστιων δυνατοτήτων για την αύξηση των συνδέσεων της εταιρίας αερογραμμών με την Κούβα.

Από την πλευρά του, ο Αμορός ξεχώρισε την αξιοσημείωτη αύξηση τους τελευταίους μήνες του τουρκικού τουρισμού στη χώρα του, του οποίου η κουλτούρα και οι αξίες προκαλούν συμπάθεια στους επισκέπτες.

Η Turkish Airlines ιδρύθηκε το 1933 με 5 αεροπλάνα και σήμερα ο στόλος της περιλαμβάνει 334 αεροσκάφη και μεταφέρει περισσότερα από 60 εκατομμύρια επισκέπτες.

Για το 2023 ελπίζει να φτάσει τα 500 αεροπλάνα και να μεταφέρει περισσότερα από 120 εκατομμύρια επιβάτες, με μια αύξηση που θα ανέλθει από το 2% της παγκόσμιας αγοράς στο 4%.

Η εταιρία πετάει σε 119 χώρες και 290 προορισμούς, και συνδέει 295 αεροδρόμια.