Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο Ραούλ Κάστρο συναντήθηκε με τη Φεντερίκα Μογκερίνι

radiorebelde.cu

Ο Ραούλ Κάστρο Ρουζ, Αρχηγός του Στρατού και Πρόεδρος του Κρατικού και του Υπουργικού Συμβουλίου, δέχτηκε την Τρίτη την   εξοχότατη Φεντερίκα Μογκερίνι, ανώτατη αξιωματούχο  της Ευρωπαϊκής  Ένωσης για  Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κούβα. 

Σε φιλική ατμόσφαιρα αντάλλαξαν απόψεις για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κούβας.  Συμφώνησαν για τη σημασία ανάπτυξης των σχέσεων στη βάση αμοιβαίου σεβασμού , στη βάση των σκοπών και των αρχών της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος της διεθνούς ατζέντας.

Την διακεκριμένη επισκέπτρια συνόδευαν οι Στέφανο Μανσερβίσι, επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου και  Χέρμαν Πορτοκαρέρο, πρέσβης της Ευρωπαικής Ένωσης στην Κούβα. Συμμετείχαν επίσης από πλευράς Κούβας, οι Μπρούνο Ροντρίγεζ και Ροχέλιο Σιέρα, Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Η ανώτατη αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  πραγματοποίησε επίσης, επίσημες συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών  της Κούβας και έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας  Εστέμπαν Λάζο Χερνάντες,  τον αντιπρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου και Υπουργό Οικονομίας και Σχεδιασμού Μαρίνο Μουρίγιο   και τον Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Ξένων Επενδύσεων Ροδρίγο Μαρλμιέρκα.

(Granma)