Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Οι Βενεζουελάνοι υποστηρίζουν το συμβουλευτικό δημοψήφισμα για το Eσεκίμπο ~ (Φωτορεπορτάζ)

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)
Fotos:@NicolasMaduro

Ξεχειλίζει η λαική υποστήριξη στην έναρξη της εκστρατείας για την υπεράσπιση του Eσεκίμπο



Η υπεράσπιση των εδαφών του Εσεκίμπο Γουιάνα είναι ένας ιστορικός αγώνας της Βενεζουέλας, η οποία προσπαθεί να ανακτήσει αυτό το έδαφος που της αφαιρέθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο το 1899 και, μετά τη συμφωνία της Γενεύης του 1966, υπάρχει ένας οδικός χάρτης στο τραπέζι για να διευθετηθεί με τη Γουιάνα μια ικανοποιητική λύση και για τα δύο μέρη.

Ο λαός της Βενεζουέλας ισχυρίζεται ότι το Eσεκίμπο ανήκει στην επικράτειά του και υποστηρίζει ότι ο διάλογος είναι ο τρόπος για την εξεύρεση λύσης, αν και το τελευταίο διάστημα η Γουιάνα έχει κλιμακώσει την επιθετικότητά της κατά της Βενεζουέλας.


Η Γουιάνα δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία της Γενεύης και έχει δώσει άδεια σε πολυεθνικές εταιρείες όπως η Exxon Mobil να δραστηριοποιούνται σε θαλάσσια περιοχή εν αναμονή της οριοθέτησης.

Μεταξύ των ενεργειών που αναλαμβάνει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είναι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο οποίο ο λαός θα απαντήσει σε πέντε ερωτήσεις στις οποίες θα εκφράσει τη γνώμη του σχετικά με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει το κράτος της Βενεζουέλας για την υπεράσπιση του Εσεκίμπο της Γουιάνας.

Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας (CNE) δημιούργησε ένα έντυπο που επιτρέπει σε ακαδημαϊκές, πολιτιστικές, συνδικαλιστικές και θρησκευτικές ενώσεις να συμμετάσχουν, προκειμένου να συμπεριληφθούν όλοι οι εθνικοί τομείς σε αυτόν τον αγώνα που ενώνει τους Βενεζουελάνους.

Στις 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μια γενική δοκιμή της ψηφοφορίας για να δοκιμαστεί το εκλογικό σύστημα πριν από τη λήξη της εκστρατείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έδωσε εντολή στους επικεφαλής της εκστρατείας να ταξιδέψουν σε όλη τη χώρα για να καλέσουν τον λαό να ψηφίσει για την υπεράσπιση του Εσεκίμπο.


 

🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉  https://t.me/prensarebeldegr

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop