Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Η Μπλάνκα Σεγκόβια, κόρη του στρατηγού Αουγκούστο Σαντίνο απεβίωσε στη Νικαράγουα

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

H Αντιπρόεδρος της Νικαράγουα, Ροσάριο Μουρίγιο, ανακοίνωσε αυτήν την Παρασκευή τον θάνατο της Μπλάνκα Σεγκόβια Σαντίνο, κόρης του στρατηγού Αουγκούστο Σαντίνο και της Μπλάνκα Αράους, σε ηλικία 89 ετών .

«Σήμερα το πρωί ξημερωθήκαμε με την είδηση ​​ότι η υγεία της είχε επιδεινωθεί, ακόμη περισσότερο και ότι η  κατάστασή της ήταν ανεπίστρεπτη και αφού χθες νοσηλεύτηκε,  λίγη ώρα αργότερα μας είπαν, ο Walter (Castillo) μας είπε,   που ήταν εκεί δίπλα της, ότι είχε ήδη φύγει», είπε.

Η Αντιπρόεδρος Mουρίγιο ανέφερε επίσης ότι «είμαστε λυπημένοι γιατί ξέρουμε ότι θα μας λείψει» και τόνισε  ότι η κληρονομιά που αφήνει  στους Νικαραγουανούς, είναι γεμάτη από έμπνευση και παράδειγμα.
 

 

«Μέσα από την καρδιά και την ψυχή μας θα μαθαίνουμε πάντα από αυτήν, θα ακούμε τα λόγια της, θα βλέπουμε το παράδειγμά της και θα αναγνωρίζουμε τον ρόλο που έπαιζε πάντα στην υπόθεση της δικαιοσύνης, την υπόθεση της αγάπης, όπως ο πατέρας της ενέπνεε και ήταν μαχήτρια, η δική μας Μπλανκίτα θα βρίσκεται πάντα ανάμεσα μας, στην οικογένειά της, στα τα παιδιά της και με όλους εμάς που την αγαπήσαμε και την σεβαστήκαμε τόσο πολύ σε όλη μας τη ζωή», ανέφερε.


Φόρος Τιμής  στην Εθνοσυνέλευση

Η κυβέρνηση της Νικαράγουα ανακοίνωσε ότι θα αποδοθεί φόρος τιμής στην Μπλάνκα Σεγκόβια Σαντίνο Αράουζ στην Εθνοσυνέλευση.

«Απο τις 26 του μήνα, θα της αποτάσσουμε φόρο τιμής μ στην Εθνοσυνέλευση και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Σαν Ραφαέλ ντελ Νόρτε, για να ταφεί σύμφωνα με την επιθυμία της, με τη μητέρα της, Μπλάνκα Αράους Σαντίνο», αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Ομοίως, η κυβέρνηση της Νικαράγουα διευκρίνισε ότι ο δήμος και οι οικογένειες του Σαν Ραφαέλ ντελ Νόρτε «θα την υποδεχθούν ως ένδοξη και διακεκριμένη πολίτη και θα αναπαυθεί με χριστιανική ταφή, στους χώρους του Ιστορικού Κέντρου που φέρει το όνομά της".