Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Η αστυνομία του Λος Άντζελες απαγόρεψε την πορεία ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής των Αμερικών

Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Οι διοργανωτές της Συνόδου Κορυφής των Λαών για τη Δημοκρατία κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπλόκαρε την άδεια για την κινητοποίησή τους στο Λος Άντζελες. Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες αρνήθηκε να χορηγήσει άδεια. για μια μαζική, νόμιμη πορεία που έχει προγραμματιστεί να συνπέσει με τη Σύνοδο Κορυφής των Αμερικών την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

"Η στάση του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες συνιστά παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων όσων ασκούν δραστηριότητα που προστατεύεται από την πρώτη τροπολογία". Oι διοργανωτές δηλώνουν ότι θα διαδηλώσουν στις 10 Ιουνίου, παρά την απαγόρευση.

Οι διοργανωτές της Συνόδου των Λαών υπέβαλαν στις 25 Φεβρουαρίου αίτημα για άδεια για μια δραστηριότητα που προστατεύεται από την ελευθερία της έκφρασης. Πέρασαν 95 ημέρες και η αστυνομία του Λος Άντζελες κωλυσιεργεί και δεν έχει δώσει απάντηση ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία της άδειας. Η αστυνομία του Λος Άντζελες προσπάθησε να κατηγορήσει τη Μυστική Υπηρεσία και την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση για την καθυστέρηση χορήγησης της άδειας, αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτή είναι μια παρελκυστική τακτική.

Αυτή η κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης και του δημοκρατικού μας δικαιώματος της διαμαρτυρίας έρχεται σε αντίθεση με τις ίδιες τις αξίες που ο Τζο Μπάιντεν και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι υποστηρίζουν στη Σύνοδο Κορυφής των Αμερικών.

Επιπλέον, η κίνηση αυτή απειλεί και υπονομεύει τους κύριους τρόπους των προοδευτικών αυτής της χώρας να υποστηρίξουν την κοινωνική δικαιοσύνη.