Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) για τις κυρώσεις και πιέσεις εναντίον της Ρωσίας

Πηγή: Korean Friendship Association Greece

Απάντηση Εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔΚ
Πιονγκγιάνγκ, 28 Φεβρουαρίου (KCNA) --

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας (ΛΔΚ) έδωσε την ακόλουθη απάντηση στο ερώτημα που έθεσε το KCNA στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς οι ΗΠΑ συσσωρεύουν κυρώσεις και πιέσεις εναντίον της Ρωσίας με την ουκρανική κρίση ως ορμή.

Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της Ουκρανίας εστιάζει πλέον την προσοχή της διεθνούς κοινωνίας.

Η βασική αιτία της κρίσης στην Ουκρανία έγκειται απόλυτα στην ηγεμονική πολιτική των ΗΠΑ και της Δύσης που επιδίδονται σε υψηλά χέρια και αυθαιρεσίες απέναντι σε άλλες χώρες.

Οι ΗΠΑ και η Δύση, αψηφώντας τη λογική και δίκαιη απαίτηση της Ρωσίας να της παράσχει νομική εγγύηση για ασφάλεια, έχουν συστηματικά υπονομεύσει το περιβάλλον ασφαλείας της Ευρώπης καθιστώντας πιο κραυγαλέες στις προσπάθειές τους να αναπτύξουν επίθεση w σύστημα eapon ενώ επιδίωκε προκλητικά την ανατολική επέκταση του ΝΑΤΟ.

Το U. S και η Δύση, έχοντας καταστρέψει το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Λιβύη, μιλούν φράσεις για "σεβασμό της κυριαρχίας" και "εδαφική ακεραιότητα" πάνω στην ουκρανική κατάσταση που πυροδοτήθηκε από τους ίδιους. Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει τώρα ο κόσμος είναι η υψηλοσύνη και η αυθαιρεσία από τις ΗΠΑ και τους οπαδούς τους που κλονίζουν τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα στη βάση.

Η πραγματικότητα αποδεικνύεται θετική για άλλη μια φορά ότι η ειρήνη δεν θα εγκατασταθεί ποτέ στον κόσμο ανά πάσα στιγμή όσο παραμένει η μονομερής και διπλή πολιτική των ΗΠΑ που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια του κυρίαρχου κράτους. 

www.kcna.kp (Juche111.2.28.)