Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Οκτώ εκατομμύρια έφτασαν οι υπογραφές καταδίκης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα (+video)

Πηγή: www.telesurtv.net

Το 2015, συγκεντρώθηκαν 10 εκατομμύρια υπογραφές διαμαρτυρίας ενάντια στο διάταγμα που είχε υπογράψει ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα,με το οποίο ανακήρυξε τη Βενεζουέλα παγκόσμια απειλή. 

Σήμερα, 8 εκατομμύρια Βενεζουελάνοι καταδικάζουν τον οικονομικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, υπογράφοντας την επίσημη επιστολή που θα παραδοθεί στα Ηνωμένα Έθνη. 


Αυτό το ντοκουμέντο αντικατοπτρίζει το αίσθημα των Βενεζουελάνων εναντίον του αποκλεισμού των κρατικών πόρων που επιβλήθηκε στη χώρα από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στις αρχές Αυγούστου. 

"Μόλις σε δύο εβδομάδες, αυτή η καμπάνια έχει επιδείξει το θάρρος, τη θέληση για αγώνα, την επιθυμία, το πάθος και το αίσθημα της Βενεζουέλας για τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ ... "Σήμερα φτάσαμε στα οκτώ εκατομμύρια υπογραφές" δήλωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο σε μια εκδήλωση εργαζομένων στο Καράκας. 

Η συγκέντρωση υπογραφών ,ως πράξη απόρριψης των εξαναγκαστικών μέτρων της Ουάσινγκτον ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου σε τραπεζάκια και περίπτερα σε όλη τη χώρα. 

Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο μαζί με τη σύζυγό του Σίλια Φλόρες έβαλε πρώτος την υπογραφή του στο ντοκουμέντο μετά την ολοκλήρωση μιας διαδήλωσης στην οποία έλαβαν μέρος χιλιάδες άνθρωποι. 

"Μας έχουν κλέψει περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια δολάρια και τώρα μιλάνε για έναν ναυτικό αποκλεισμό, σας λέω,λοιπόν, κύριοι ιμπεριαλιστές, ότι με οποιαδήποτε τρόπο, με οποιαδήποτε μορφή, με οποιονδήποτε αποκλεισμό, δεν μπορέσατε και δεν θα μπορέσετε να τα βάλετε με τη Βενεζουέλα", τόνισε ο Μαδούρο. 

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας #NoMoreTrump η οποία περιλαμβάνει πορείες και διαμαρτυρίες που προωθεί η κυβέρνηση της Βενεζουέλας για να καταγγείλει στον κόσμο την αυθαιρεσία αυτών των μέτρων των ΗΠΑ.