Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει τη συστηματική επίθεση των ΗΠΑ που επηρεάζει το δικαίωμα στη διατροφή όλων των Βενεζουελανών


Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας καταγγέλλει και πάλι ενώπιον της διεθνούς κοινότητας την επανειλημμένη επιθετικότητα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του λαού της Βενεζουέλας, ανακοινώνοντας παράνομα μονομερή εξαναγκαστικά μέτρα, των οποίων ο εγκληματικός σκοπός, με την ευκαιρία αυτή, δεν είναι άλλος από το να στερήσει από τον λαό της Βενεζουέλας το δικαίωμα του στη διατροφή.



Η Διοίκηση Τραμπ έχει μπλοκάρει τις τραπεζικές συναλλαγές, τις αγορές τροφίμων και φαρμάκων και έχει πραγματοποιήσει αμέτρητες ενέργειες προκειμένου να αγνοήσει την κυρίαρχη βούληση του λαού της Βενεζουέλας και να οδηγήσει σε μια αλλαγή κυβέρνησης μέσω μη συνταγματικών διαύλων. Τέτοιες πρακτικές μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως οικονομική τρομοκρατία και λαμβάνουν την απόρριψη της διεθνούς κοινότητας, δεδομένης της πρωτοφανούς παραβίασης των αρχών και των σκοπών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και άλλων κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Σε μια ανοιχτή επίδειξη πολιτικής και γεωπολιτικής απόγνωσης και δεδομένης της αδυναμίας της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχει τους παρεμβατικούς της στόχους στη Βενεζουέλα, οι αποφάσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα, προστίθενται στην διεστραμμένη εκστρατεία εναντίον του Συνταγματικού Προέδρου Νικολάς Μαδούρο σε μια άλλη ανεπιτυχή προσπάθεια να επηρεάσει το ανέγγιχτο ηθικό του αρχηγού του κράτους. 

Η Μπολιβαριανή κυβέρνηση της Βενεζουέλας, συνοδευόμενη από τον λαό της Βενεζουέλας, δεν θα ενδώσει ούτε σήμερα, ούτε αύριο ούτε ποτέ, σε εκβιασμούς αλαζονικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αντίθετα, θα αντιμετωπίσει με θάρρος, αξιοπρέπεια και δημοκρατική πεποίθηση, όπως πάντα έκανε, για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία.

Καράκας, 25 Ιουλίου 2019