Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά του κυβερνήτη και άγρια καταστολή στο Πουέρτο Ρίκο

Πηγή: Telesurtv.net

H Αστυνομία του Πουέρτο Ρίκο κατέστειλε το βράδυ της Τετάρτης με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της χώρας για να ζητήσουν την παραίτηση του κυβερνήτη Ρικάρντο Ροσεγιό. 

Με συνθήματα όπως "Ρίκι παραιτήσου", οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα κατά του κυβερνήτη για το σκάνδαλο διασπάθισης ποσού 15,5 εκ. δολαρίων που προσέφερε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και προορίζονταν για δαπάνες στην εκπαίδευση και την υγεία.


Επίσης, σάλο έχει προκαλέσει η διαρροή 889 σελίδων μηνυμάτων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Telegram, στα οποία ο κυβερνήτης και 9 μέλη της κυβέρνησής του έκαναν σεξιστικές και προσβλητικές αναφορές εναντίον αρκετών πολιτικών, δημοσιογράφων, ακτιβιστών και άλλων προσωπικοτήτων, καθώς και ακατάλληλα σχόλια για τους 2.000 νεκρούς που άφησε ο τυφώνας Μαρία το 2017. 

"Ρίκι παραιτήσου, εσύ δε μας αντιπροσωπεύσεις (αγανακτισμένοι πολίτες)"

Ομάδες του άμαχου πληθυσμού που δέχθηκαν επίθεση από τις υπηρεσίες ασφαλείας κατήγγειλαν την κατάσταση μέσω κοινωνικών δικτύων.  Σύμφωνα με τις αρχές του Πουέρτο Ρίκο, 7 άτομα κρατούνται επισήμως. 

Τα αιτήματα του πληθυσμού συνεχίστηκαν παρά την καταστολή που καταγράφηκε και επιβεβαιώνουν ότι θα συνεχιστούν στους δρόμους μέχρις ότου ο Ροσεγιό εγκαταλείψει την κυβέρνηση.