Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Οι Γιαγιάδες παρουσίασαν τον εγγονό 130 στην Αργεντινή

Πηγή: Telesurtv.net

Οι Γιαγιάδες της Πλατείας του Μάη (Abuelas de Plaza de Mayo), της Αργεντινής, ανακοίνωσαν την προηγούμενη Πέμπτη τον εγγονό νο. 130, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στο τέλος του Δεκέμβρη του 1977, μόλις τεσσάρων μηνών.

Μέσα από μια συνέντευξη τύπου, η επικεφαλής των Γιαγιάδων, Εστέλα Καρλότο ανακοίνωσε «μια νέα αποκατάσταση, αριθμός 130. Πρόκειται για τον Χαβιέρ Ματίας Νταρού Μιχάλτσουκ, γιο της Ελένα Μιχάλτσουκ και του Χουάν Μανουέλ Νταρού, αμφότερων αγνοούμενων από τον Δεκέμβρη του 1977».


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, ήταν το Μάη του 1999 όταν ο αδελφός της μητέρας, Ρομπέρτο Μιχάλτσουκ έκανε την καταγγελία της εξαφάνισης της αδελφής της, η οποία κατά τα φαινόμενα ήταν έγκυος, του κουνιάδου και του ανιψιού του, ο οποίος είναι τώρα ο εγγονός 130.

«Δίσταζα να πλησιάσω τις Γιαγιάδες επειδή ήμουν εντάξει με το ποιος ήμουν, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα, αλλά στο τέλος του 2006 κατάλαβα ότι αν δεν ήταν τόσο σημαντικό για μένα να βρω την ταυτότητά μου δεν μπορούσα να είμαι τόσο εγωιστής, γιατί από την άλλη πλευρά θα μπορούσαν να βρίσκονται άνθρωποι να ψάχνουν για μένα» είπε ο εγγονός 130.

Τώρα στον Χαβιέρ Ματίας, έχοντας ανακαλύψει την ταυτότητά του και την οικογένειά του, του αναλογεί να αγωνιστεί για τη εύρεση της αδερφής του ή του αδερφού του. Οι Γιαγιάδες της Πλατείας του Μάη, είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 1977 με σκοπό να εντοπίσει τα παιδιά που εξαφανίστηκαν ή γεννήθηκαν υπό αιχμαλωσία κατά τη διάρκεια της τελευταίας δικτατορίας στην Αργεντινή μεταξύ 1976-1983.