Κυριακή 19 Μαΐου 2019

H Λατινοαμερικάνικη Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταδικάζει τον νόμο Helms Burton

Πηγή: Prensa Latina

Μεξικό, 17 Μαΐου (Prensa Latina) Η Λατινοαμερικάνικη Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, FELAP, καταδίκασε σήμερα απερίφραστα την εμβάθυνση του αποκλεισμού που επιβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Κούβα με την ενεργοποίηση του Άρθρου 3 του νόμου Helms-Burton.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε σε όλη τη Λατινική Αμερική, η FELAP, οργάνωση που εκπροσωπεί περισσότερους από ογδόντα χιλιάδες εργαζόμενους των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην ήπειρο, εκφράζει για μια ακόμη φορά τον αποτροπιασμό της για τις νέες προσπάθειες των ΗΠΑ να σπάσoυν την ιστορική απόφαση του κουβανικού λαού και της Επανάστασης του να υπερασπιστεί την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του, λέει το κείμενο.

Όπως είναι γνωστό, προσθέτει, η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του προέδρου Donald Trump οπλίζει εκ νέου κατά της Κούβας ιππεύοντας πάνω στο νόμο Helms-Burton, συμπληρωματικό εργαλείο άλλων μέτρων ασφυξίας και παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων στα πλαίσια ενός εγκληματικού οικονομικού αποκλεισμού. Απέναντι σε αυτό, η FELAP δεν παραμένει ξένη, ούτε σιωπηρή ούτε ουδέτερη. Ζήτω η Κούβα!

Το σημείωμα της καταδίκης υπογράφεται από τον πρόεδρό της Χουάν Κάρλος Καμάνιo και τον γραμματέα της για την κοινωνική ανάπτυξη, Τεόδορο Ρεντερία.