Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Προϊόν συμφωνίας του Λενίν Μορένο με την κυβέρνηση των ΗΠΑ η παράδοση του Τζούλιαν Ασάνζ στη Βρετανία (+video)

Διεθνείς αντιδράσεις για την σύλληψη του Τζούλιαν Ασάνζ
O πρώην πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα δήλωσε ότι στη συνάντηση του Λενίν Μορένο με τον Μάικ Πένς αποφασίστηκε να απομονωθεί η Βενεζουέλα, να μείνει ατιμώρητη η Chevron - η εταιρεία που κατέστρεψε την ζούγκλα του Εκουαδόρ - και να παραδώσει τον Τζούλιαν Ασάνζ.



Σε  αποκλειστική  του συνέντευξη στο TeleSUR ο πρώην πρόεδρος του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα καταδίκασε τις παρατυπίες που αφορούν την άρση του πολιτικού ασύλου από τον ιδρυτή του πληροφοριακού ιστότοπου WikiLeaks Julian Assange και την επακόλουθη σύλληψή του από τις βρετανικές αστυνομικές δυνάμεις την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν  την υποστήριξή τους στον δημοσιογράφο και ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ και ζητούν την απελευθέρωσή του. 

Ζητώντας να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα του συλληφθέντος, τόσο ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου  Ντιμίτρι Πετσκόφ, όσο και η εκπρόσωπος του YπΕξ της Ρωσίας Μάρα Ζαχάροβα, μίλησαν για στραγγαλισμό της ελευθερίας και καταδίκασαν την σύλληψη.


Η πύλη διαρροών WikiLeaks ισχυρίστηκε ότι η σύλληψη του ιδρυτή της Τζούλιαν Ασάνζ αυτή την Πέμπτη στο Λονδίνο στοχεύει στην ολοκλήρωση της ταχείας μεταφοράς του στις ΗΠΑ.

"Ισχυροί παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της CIA, αφιερώνουν εξαιρετικές προσπάθειες για να συκοφαντήσουν, να απονομιμοποιήσουν και να συλλάβουν τον Ασάνζ", καταδίκασε το WikiLeaks όταν το Κίτο και το Λονδίνο ανακοίνωσαν την άρση του ασύλου και την επακόλουθη σύλληψη του ακτιβιστή.

Ο ιδρυτής του WikiLeaks φοβάται ότι, αν εκδοθεί στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την θανατική ποινή για τα σχεδόν 720.000 μυστικά έγγραφα που διέρρευσαν από την ιστοσελίδα.
 



Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017