Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Πειθαρχική έρευνα κατά Μαραντόνα για τις δηλώσεις του για Μαδούρο και Τραμπ


Η Μεξικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ξεκίνησε έρευνα εναντίον του προπονητή της ομάδας Ντοράδος για τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαρτίου. 

Ο Αργεντινός πρώην ποδοσφαιριστής Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος είναι σήμερα προπονητής της μεξικανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Ντοράδος, ενδέχεται να τιμωρηθεί για τις πολιτικές δηλώσεις που έκανε μετά από έναν αγώνα της ομάδας του. Όπως ανέφερε η Μεξικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, ξεκίνησε σχετική έρευνα. 

"Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον Νικόλας Μαδούρο και σε όλη τη Βενεζουέλα που υποφέρει", δήλωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής σε συνέντευξη Τύπου στις 31 Μαρτίου, μετά τη νίκη 3-2 επί της Ταμπίκο Μαδέρο στο μεξικάνικο πρωτάθλημα. 

Επιπλέον, ο Μαραντόνα κατηγόρησε “αυτούς τους σερίφηδες του κόσμου, που είναι οι γιάνκηδες” ότι “Επειδή έχουν τη μεγαλύτερη βόμβα στον κόσμο νομίζουν ότι μπορούν να μας διαφεντεύουν, όχι εμάς, εμάς δεν μπορεί να μας αγοράσει αυτή η “chirolita” (μαριονέτα) που έχουν για πρόεδρο”, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ.




Σύμφωνα με ανακοίνωση της πειθαρχικής επιτροπής της FMF ξεκίνησε έρευνα κατά του Αργεντίνου τεχνικού για τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα της 31ης Μαρτίου, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας της ομοσπονδίας που αναφέρει ότι κάθε μέλος πρέπει να απέχει από πολιτικές πράξεις και απαγορεύει τα πολιτικά σχόλια. 

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι "οι δημόσιες δηλώσεις που έγιναν σε συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα που διεξήχθη στις 31 Μαρτίου μεταξύ των σωματείων Ταμπίκο Μαδέρο και Ντοράδος ντε Σινάλοα” θα μελετηθούν 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μαραντόνα εκφράζει τις πολιτικές του απόψεις. Πολλές φορές στα κοινωνικά δίκτυά έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, όμως αυτή τη φορά οι δηλώσεις έγιναν με τη φανέλα της ομάδας του κατά τη διάρκεια επίσημης συνέντευξης τύπου, γεγονός που προκάλεσε την έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Μεξικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.