Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Νέα απόπειρα ενεργειακού σαμποτάζ κατά της Βενεζουέλας

Πηγή: Telesurtv.net

Την προηγούμενη Τετάρτη καταγράφηκε νέα επίθεση εναντίον της Βενεζουέλας στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής ζώνης του Ορινόκο, του μεγαλύτερου πετρελαϊκού αποθέματος στον πλανήτη, σύμφωνα με τον υπουργό πετρελαίου της χώρας, Μανουέλ Κεβέδο, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

 

Η έκρηξη έγινε στην αυλή των δεξαμενών της εταιρείας Petro San Felix, στο μπλοκ Χουνίν της πετρελαϊκής ζώνης του Ορινόκο στα ανατολικά της χώρας. Οι δεξαμενές που πυρπολήθηκαν είχαν χωρητικότητα 80 χιλιάδες λίτρα. Η επίθεση δεν άφησε ανθρώπινα θύματα.


Ο βενεζουελάνος υπουργός κατηγόρησε για τα γεγονότα τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και τον βουλευτή της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό.

Από την Πέμπτη 7 Μάρτη, η Βενεζουέλα ήταν ο στόχος μιας σειράς κυβερνο-επιθέσεων στο σύστημα ελέγχου του υδροηλεκτρικού σταθμού Ελ Γκούρι. Η μπολιβαριανή κυβέρνηση δήλωσε ότι αυτό το σαμποτάζ διεξήχθη με τεχνολογία που μόνο η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει για να προκαλέσει διακοπή λειτουργίας σε ολόκληρη τη χώρα, η οποία είχε σκοπό να προκαλέσει αναταραχές και να επιδεινώσει την στάση των βενεζουελάνων απέναντι στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.