Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ξεκίνησε η συναυλία Hands off Venezuela στα σύνορα Βενεζουέλας και Κολομβίας

Πηγή: Telesurtv.net

Η εκδήλωση «Για τον Πόλεμο Τίποτα» θα διαρκέσει τρεις ημέρες στα σύνορα Βενεζουέλας και Κολομβίας με συμμετοχή περισσότερων από 150 καλλιτεχνών, τοπικών και ξένων.

Χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την Παρασκευή την πρώτη ημέρα της συναυλίας "Hands Off Venezuela", που διοργανώθηκε από την κυβέρνηση της οποίας ηγείται ο Νικολάς Μαδούρο στη γέφυρα Τιεντίτας, στην παραμεθόρια πολιτεία Τάτσιρα (νοτιοδυτικά της χώρας) για να καταδικάσει την επιθετικότητα και τον παρεμβατισμό των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.


Κατά τις πρώτες ώρες της παρουσιάστηκαν καλλιτέχνες όπως το συγκρότημα Yugular, ο ρόκερ Paul Gillman, οι καλλιτέχνες της ρεγκετόν Jesús "Chucho" Rondón και Omar Acedo, μεταξύ άλλων.

Προηγουμένως, οι αρχές ανέφεραν ότι στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει διανομή 20.600 κουτιών τροφίμων που παραχωρήθηκαν από τις CLAP, που αντιστοιχούν σε περίπου 330 τόνους, για τους κατοίκους της Κούκουτα.

Επιπλέον, αυτό το Σαββατοκύριακο θα προσφερθεί δωρεάν ιατρική περίθαλψη με παιδιάτρους, χειρουργούς και οδοντιάτρους για όλους τους παρευρισκόμενους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης ημέρας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας (ANC) Ντιοσντάνο Καμπέγιο και ο πρόεδρος της Βενεζουελάνικης Κοινωνικής Τηλεόρασης (TVES) Ουίνστον Βαγιενίγια ήταν μερικοί από εκείνους που εμφανίστηκαν, ενθάρρυναν και προσκάλεσαν τους παρόντες να συμμετάσχουν στη λαϊκή γιορτή.

Η συναυλία οργανώθηκε σε αντίθεση με την άλλη εκδήλωση που ο βορειοαμερικανικός ιμπεριαλισμός διέταξε να πραγματοποιηθεί στην κολομβιανή επαρχία της Κούκουτα, με την υποστήριξη και του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον.