Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Έρευνα δείχνει αύξηση των εγκλημάτων μίσους στις ΗΠΑ

Πηγή: Telesurtv.net

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, με στοιχεία από το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες, αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι στην πόλη αυτή τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν κατά 13% μέσα σε δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν, για το 2018 η πλειοψηφία των θυμάτων αυτών των ενεργειών ήταν Αφροαμερικανοί, πολίτες εβραϊκής θρησκείας και μέλη της κοινότητας Lgbtiq (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, τρανσέξουαλ, ιντερσέξουαλ και queer).


Επιπλέον, το Κέντρο Μελέτης του Μίσους και του Εξτρεμισμού παρουσίασε μια έκθεση που καλύπτει 289 εγκλήματα μίσους σε αυτή την πόλη σε σχέση με τις 256 περιπτώσεις που συνέβησαν το 2017.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Λος Άντζελες, Mike Feuer, η κατάσταση αυτή είναι συνέπεια της αβεβαιότητας που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Όταν ο κόσμος αισθάνεται οικονομικά ανασφαλής (...) οι άνθρωποι αναζητούν κάποιον να κατηγορήσουν για όλα όσα είναι λάθος", είπε.

Η έρευνα δείχνει ότι μεταξύ του 2017 και του 2018 σημειώθηκε σημαντική αύξηση των εγκλημάτων αυτού του είδους στο Λος Άντζελες.

Σε ό, τι αφορά τις επιθέσεις με στοιχεία μίσους, αυξήθηκαν από 116 περιπτώσεις σε 150 (29%), ενώ αυτές που είχαν ρατσιστικό ή εθνοτικό κίνητρο από 53 σε 77 (45%).

Η κοινότητα Lgbtiq ανέφερε 73 επιθέσεις, οι Αφροαμερικανοί περίπου 61 επιθέσεις και οι Εβραίοι τουλάχιστον 14. Ομοίως, τα εγκλήματα μίσους αυξήθηκαν επίσης το 2018, για πέμπτο έτος στη σειρά, σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο, το Χιούστον, το Ντάλας και το Σιάτλ.