Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει παραβίαση του εναέριου χώρου της από τις ΗΠΑ



Ο Υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας κατήγγειλε ότι το περασμένο Σάββατο στρατιωτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ πέταξε πάνω από τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας χωρίς άδεια.

Όπως κατήγγειλε την Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας, Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες, ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροπλάνο πέταξε χωρίς άδεια πάνω από θαλάσσιο χώρο του Αρχιπελάγους Λός Μόνχες, στην θάλασσα της Καραϊβικής.

Μέσω ενός βίντεο, ο Παδρίνο Λόπες εξήγησε ότι ένα αεροσκάφος Boeing C17 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέταξε στον ουρανό της Βενεζουέλας το περασμένο Σάββατο. 



Ανέφερε επίσης, ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Βάση Χάτο του Κουρασάο και παραβίασε για δεύτερη, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας.

Σε αυτό το πνεύμα, ο Βενεζουελάνος αξιωματούχος κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να σέβεται τον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας και τους διεθνείς αεροναυτικούς κανόνες. 

Ταυτόχρονα, ζήτησε να σταματήσουν να τον καλούν να ηγηθεί σε πραξικοπήματα, εκφράζοντας την ολοκληρωτική διαφωνία του, διαβεβαιώνοντας ότι  κανένας δεν θα διασπάσει τις Μπολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) .