Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ο Όσκαρ Λόπες Ριβέρα στη Βενεζουέλα

Πηγή: Cubadebate.cu
(με πληροφορίες από Telesur)


Ο πορτορικάνος κοινωνικός αγωνιστής, Όσκαρ Λόπες Ριβέρα, έφτασε το προηγούμενο Σάββατο στη Βενεζουέλα. Φτάνοντας στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο πορτορικάνος ηγέτης συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης (ANC), Τάνια Ντίας, και με τον υφυπουργό Διεθνούς Επικοινωνίας του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων, Γουίλιαμ Καστίγιο (φωτό).

Έχει προγραμματιστεί επίσης να επισκεφτεί το Εθνικό Πάνθεον, στην πρωτεύουσα Καράκας, για να αποτίσει τιμές στον Απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ.



Θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του Ιντιτούτου Υψηλών Σταδίων Σκέψης του μέγιστου κομαντάντε Ούγο Τσάβες Φρίας, Αντάν Τσάβες.

Ο Λόπες Ριβέρα ήταν κρατούμενος για 36 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού κατηγορήθηκε για συνωμοσία το 1981. Ο υπέρμαχος της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο πέρασε 12 χρόνια της ποινής του σε πλήρη απομόνωση, ενώ οργανώσεις υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων, και κυβερνήσεις όπως αυτές του Ούγκο Τσάβες και του Νικολάς Μαδούρο εξέφραζαν την υποστήριξη για την απελευθέρωσή του.

Ήταν στις 17 Γενάρη του 2017 όταν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέτρεψε την ποινή του Λόπες Ριβέρα και βγήκε ελεύθερος στις 17 Μάη του ίδιου έτους. Από τότε βρίσκεται στο νησί του αγωνιζόμενος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.