Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Βενεζουέλα: Ανακοίνωση του Υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Δικαιοσύνη και την Ειρήνη


Το Υπουργείο Λαϊκής Εξουσίας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη πληροφορεί ότι σήμερα, 15 Ιανουαρίου του 2018, εξαρθρώθηκε μια επικίνδυνη τρομοκρατική ομάδα αφού ήρθε αντιμέτωπη με τις δυνάμεις που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια και τη διατήρηση της ειρήνης στη Δημοκρατία μας. Αυτή η εγκληματική ομάδα είναι υπεύθυνη, έχοντας κλέψει ένα κρατικό ελικόπτερο, για τη διάπραξη φρικτών εγκλημάτων όπως βομβαρδισμών και λειτουργίας εκρηκτικών μηχανισμών στις 27 Ιουνίου 2017 κατά των εγκαταστάσεων του Ανωτάτου Δικαστηρίου και κατά του Υπουργείου Λαϊκής Εξουσίας για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη όπου εκείνη τη μέρα βρισκόταν σε εξέλιξη μια επετειακή πράξη της Ημέρας του Δημοσιογράφου. 


Αυτές οι ενέργειες θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή αθώων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της ζωής των παιδιών που βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό που βρίσκεται στην έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Ομοίως, η ομάδα είναι υπεύθυνη για την επίθεση, στις 18 Δεκεμβρίου 2017, εναντίον εγκατάστασης της Εθνικής Φρουράς, που βρίσκεται στο Σαν Πέδρο ντε λος Άλτος, μια πόλη της πολιτείας Μιράντα, από όπου έκλεψε όπλα πολέμου για να χρησιμοποιηθούν σε ενέργειες κατά της ειρήνης του λαού της Βενεζουέλας.

Αυτοί οι τρομοκράτες, οι οποίοι ήταν βαριά οπλισμένοι με όπλα υψηλού διαμετρήματος, πυροδότησαν κατά των αστυνομικών που ήταν υπεύθυνοι για τη σύλληψή τους και προσπάθησαν να πυροδοτήσουν ένα όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά, με απολογισμό τον άδικο θάνατο δύο αξιωματούχων της Μπολιβαριανής Εθνικής Αστυνομίας και τον σοβαρό τραυματισμό πέντε ατόμων. Τα στρατεύματά μας δέχτηκαν επίθεση από αυτά τα βίαια άτομα, ενώ διεξαγόντουσαν οι διαπραγματεύσεις για την παράδοσή και την κράτησή τους. Τα μέλη αυτού του τρομοκρατικού πυρήνα που επέδειξαν ένοπλη αντίσταση σκοτώθηκαν και πέντε εγκληματίες συνελήφθησαν και κρατήθηκαν.

Η δράση των ειδικών δυνάμεων μας, οι οποίες με μια ευσυνείδητη έρευνα οδήγησαν στην εύρεση αυτών των δολοφόνων, τους εμπόδισε να αναπτύξουν τα επικίνδυνα σχέδια τους τα οποία περιελάμβαναν την έκρηξη παγιδευμένων με εκρηκτικά αυτοκινήτων σε δημόσιους χώρους και την διεξαγωγή και άλλων τρομοκρατικών ενεργειών, οι οποίες ανακοινώθηκαν από μέλη αυτής της ομάδας, βίαια και με κυνική αυτοπεποίθηση, στα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης.

Θέλουμε να συγχαρούμε για τις επιδόσεις τους όλους τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση αυτής της τρομοκρατικής ομάδας. Τιμούμε με βαθύ πόνο όσους έπεσαν στην εκπλήρωση του ιερού όρκου τους για να υπηρετήσουν τη χώρα μας και ευχόμαστε την γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών υπαλλήλων.

Είναι καθήκον μας να τονίσουμε ότι η Μπολιβαριανή Κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα συνεχίσει να καταδιώκει αδιάκοπα και να τιμωρεί όποιον επιχειρεί να παραβιάσει την ιερή ειρήνη και την ηρεμία της Πατρίδας μας μέσω εγκληματικών πράξεων αντίθετων προς το Σύνταγμα και τους νόμους. Σήμερα, το έργο των αστυνομικών μας δυνάμεων και των Μπολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων λειτούργησε εποικοδομητικά στη διασφάλιση της νίκης της ειρήνης.