Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

"Petro", το Bitcoin της Βενεζουέλας


Tο ψηφιακό νόμισμα Petro που θα έχει αντίκρισμα στα αποθέματα πετρελαίου και ορυκτών πόρων
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, ενημέρωσε την Τρίτη ότι σύντομα θα υπογραφεί η πιστοποίηση του κρυπτονομίσματος Petro, το οποίο θα στηρίζεται στα αποθέματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, χρυσού, διαμαντιών και λοιπών φυσικών πόρων της χώρας.

«Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να υπογράψω τη δημιουργία των πιστοποιητικών όπου θα βάλουμε ως πιστοποιημένο αντίκρισμα για βιώσιμη στήριξη του ψηφιακού μας νομίσματος, Petro, χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου που προέρχονται από την πετρελαϊκή ζώνη του Ορινόκο», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εργάτες ορυχείων της πολιτείας Μπολίβαρ.

«Με αυτή την πιστοποίηση πρόκειται ως Δημοκρατία να παραδώσουμε το τμήμα αυτό της πετρελαϊκής ζώνης ως αντίκρισμα σε υλικό πλούτο για την έκδοση οικονομικών πιστοποιητικών που θα δώσουν αξία στο βενεζουελάνικο κρυπτονόμισμα. Αλλά επίσης έχω πει στον Υπουργό Βίκτορ Κάνο να το κάνουμε με το χρυσό, με τα διαμάντια, αμέσως. Να πιστοποιήσουμε τα ορυχεία χρυσού και των διαμαντιών ώστε το κρυπτονόμισμα να έχει οικονομικό αντίκρισμα στοn χρυσό και στα διαμάντια της χώρας», δήλωσε.

Σε εκπομπή του VTV, τόνισε ότι η Βενεζουέλα οικοδομεί μια νέα πορεία προς την οικονομική της ανεξαρτησία.

Έκανε έκκληση να ξεπεράσει η χώρα τον καταστροφικό και παράνομο μεταλλευτικό κλάδο και να περάσει στην ανάπτυξη, μιας και εξακολουθεί να είναι ένας παραγωγικός τομέας που εξυπηρετεί τη χώρα και την οικονομικο-κοινωνική ανάπτυξη.

«Ο όγδοος μηχανισμός της Μπολιβαριανής Οικονομικής Ατζέντας, αυτός του μεταλλευτικού κλάδου, που θα δώσει τον μεγαλύτερο πλούτο στη Βενεζουέλα κατά τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικολογικής Μεταλλευτικής Ανάπτυξης, Βίκτορ Κάνο, τόνισε ότι εργάζεται για την πιστοποίηση του χρυσού στο Ορυκτό Τόξο του Ορινόκο και τις προσεχείς ημέρες η εταιρεία Siembra Minera πρόκειται να πιστοποιήσει πάνω από 40 εκατομμύρια ουγκιές χρυσού σε αποθεματικά αυτής της εταιρείας, σε συνδυασμό με τον Καναδά.

Πρόσθεσε ότι το Μεταλλευτικό Τόξο του Ορινόκο διαθέτει 8.900 εκατομμύρια τόνους χρυσού που θα μπορούσε να θέσει τη Βενεζουέλα στο ίδιο επίπεδο με τη Ρωσία σε διεθνή αποθέματα του φυσικού αυτού πόρου, στην τρίτη θέση παγκοσμίως.

Επίσης δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί μόνο το 5% της συνολικής περιοχής του Τόξου προς εκμετάλλευση, και το οποίο θα βρίσκεται υπό οικολογικό καθεστώς.

***

  • To βενεζολάνικο κρυπτονόμισμα  θα συμβάλλει στη διεξαγωγή των οικονομικών συναλλαγών στη χώρα και θα  βοηθήσει στην αντιμετώπιση του οικονομικού αποκλεισμού της χώρας.
  • Θα παράσχει πρόσβαση σε νέες μορφές διεθνούς χρηματοδότησης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.
  • Πρόκειται για ένα μέσο ενίσχυσης της νομισματικής κυριαρχίας.
  • Το Petro θα υποστηριχθεί από 300.878.033 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.
  • Αποτελεί απάντηση στο ίδιο μοντέλο Μπιτκοϊν (Bitcoin), το πρώτο κρυπτονόμισμα στον κόσμο που δημιουργήθηκε το 2009 και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία ως ένα σύστημα πληρωμής βασισμένο σε αρχεία του υπολογιστή.
  • Μέσω των συναλλαγών Μπιτκοϊν μπορούν να γίνουν πληρωμές αγαθών και υπηρεσιών μέσω του διαδικτύου.
  • Επί του παρόντος υπάρχουν περισσότερα από 600 κρυπτονομίσματα.
  • Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μια νέα μορφή του παγκόσμιου εμπορίου, απαλλαγμένη από τη δράση των κερδοσκόπων όπως είναι οι Διεθνείς Τράπεζες ή οι Υπηρεσίες Αξιολόγησης Κινδύνων.
  • Το Παρατηρητήριο Blockchain στη Βενεζουέλα θα είναι η θεσμική, πολιτική και νομική βάση για τη δρομολόγηση του εθνικού κρυπτονομίσματος.
  • Το όργανο αυτό θα αποτελείται από μια διεπιστημονική ομάδα 50 ειδικών από τους τομείς της τεχνολογίας, των οικονομικών, των νομικών, των νομισματικών και των μέσων ενημέρωσης και θα αποτελεί όργανο του Υπουργείου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Επιστημών και Τεχνολογίας. 
Σχετικές αναρτήσεις:
Prensa Rebelde: Οι πονοκέφαλοι του δολαρίου: Πηγή: Juventud Rebelde Sergio  Alejandro González Η παντοδυναμία του βορειο-αμερικάνικου δολαρίου  από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο...