Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Μαδούρο: “Το τείχος των ΗΠΑ είναι ενάντια στη Λατινική Αμερική”



Tην υποστήριξή του στον μουσουλμανικό λαό που πλήττεται από τα εκτελεστικά βέτο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, επανέλαβε ο βενεζολάνος πρόεδρος στη διάρκεια αντιιμπεριαλιστικής συγκέντρωσης.

Το τείχος που διέταξε να κατασκευαστεί κατά μήκος των συνόρων του Μεξικό ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επηρεάζει όλη την Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, δήλωσε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο:

Είμαστε ενάντια στην κατασκευή του τείχους, που δεν είναι ενάντια στο Μεξικό αλλά ενάντια στην Λατινική Αμερική και την Καραϊβική και ενάντια σε όλους τους λαούς μας”.


Σκοπός του Στειτ Ντιπάρμεντ, τόνισε ο Βενεζολάνος πρόεδρος – είναι να δημιουργήσει μία διαίρεση ανάμεσα στο Βορρά και τον Νότο της Λατινικής Αμερικής. “Αυτό που προτείνει ο Τραμπ είναι το απόλυτο αμπάρωμα, να αμπαρώσει τον κόσμο του Βορρά από τον κόσμο του Νότου”.

Μιλώντας στο Καράκας, κατά την διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, ο Μαδούρο δήλωσε ότι καταδικάζει επίσης την ποινικοποίηση των μεταναστών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η Βενεζουέλα υψώνει την φωνή της και υπερασπίζεται τους μουσουλμανικούς λαούς του κόσμου, που πρέπει να γίνει σεβαστό το δικαίωμά τους να μεταναστεύουν [...] καταδικάζουμε τις διώξεις των μουσουλμάνων μεταναστών”.

Σήμερα υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην προσπάθεια ενός ολοκαυτώματος ενάντια στον μουσουλμανικό λαό. Ο μουσουλμανικός λαός δεν είναι τρομοκράτης, οι τρομοκράτες δημιουργήθηκαν από την ΣΙΑ, τόνισε.

Όσον αφορά τις σχέσεις Βενεζουέλας – ΗΠΑ, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να διατηρήσει μια καλή σχέση με τον βορειοαμερικανό ομόλογό του και τον κάλεσε να μην εφαρμόσει την πολιτική των προηγούμενων διοικήσεων.

“Μακάρι μια αχτίδα φωτός να φτάσει στον Λευκό Οίκο και ο Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ, να τολμήσει να αλλάξει την αποτυχημένη πολιτική των προκατόχων του Τζωρζ Μπους (2001-2009) και Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017) εναντίον της Βενεζουέλας, δήλωσε ο Μαδούρο.