Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Διαδηλώσεις ενάντια στην συμφωνία ΝΑΤΟ – Κολομβίας στην Κόστα ΡίκαTο κόμμα “Ευρύ Μέτωπο” της Κόστα Ρίκα καταδίκασε σήμερα την συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Κολομβίας και του ΝΑΤΟ, της οποίας η υπογραφή επίκειται από τον πρόεδρο αυτής της χώρας Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός της αριστεράς στη χώρα, εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών και της τρομοκρατίας, ανοίγει την πόρτα σε αυτόν τον οργανισμό στρατιωτικού χαρακτήρα.


Εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί αυτή η συμφωνία, συνάπτεται σε μια στιγμή ιδιαίτερα ευαίσθητη για την Λατινική Αμερική, σε μια στιγμή που η επόμενη κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι σαφώς νεοσυντηρητικής κατεύθυνσης, αναφέρει η δήλωση του κόμματος “Ευρύ Μέτωπο”.

Το κόμμα απαιτεί από την κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα να σταματήσει αμέσως κάθε είδους συμβουλευτικών παροχών και εκπαίδευσης προς τις ένοπλες και αστυνομικές δυνάμεις της Κολομβίας από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας του.