Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Κάλεσμα 46ης Ευρωπαϊκής Μπριγάδας Χοσέ Μαρτί (Κούβα, 4-22/7/2016)



Κάλεσμα 46ης Ευρωπαϊκής Μπριγάδας Χοσέ Μαρτί 
(Κούβα, 4-22/7/2016)
                                               

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) έχει τη χαρά να προσκαλέσει τους φίλους από την Ευρώπη να συμμετάσχουν στην 46η Μπριγάδα Χοσέ Μαρτί που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια από τις 4 έως τις 22 Ιουλίου 2016.

Η συμμετοχή σε αυτή την μπριγάδα είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να γνωρίσει κανείς την ιστορική κληρονομιά του Χοσέ Μαρτί, Εθνικού Ήρωα της Κούβας, καθώς και μια ευκαιρία αδερφικής ανταλλαγής απόψεων ανάμεσα στους κουβανούς και τους φίλους από την Ευρώπη πάνω σε θέματα επικαιρότητας και ενδιαφέροντος σχετικά με την Κούβα και ιδιαίτερα πάνω στα επιτεύγματα της Επανάστασης αυτά τα χρόνια. Επιπλέον, να αποτελέσει μια γέφυρα φιλίας για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να έχουν μια πιο αντικειμενική ματιά της χώρας μας.


Όπως είναι ήδη παράδοση, η πραγματοποίηση εθελοντικής εργασίας σαν συμβολή στην αγροτική και παραγωγική ανάπτυξη της χώρας, έχει συνεισφέρει στην διεύρυνση του Κινήματος Αλληλεγγύης και στην ισχυροποίηση της φιλίας και της αμοιβαίας γνωριμίας ανάμεσα στην Κούβα και τους υπόλοιπους λαούς του κόσμου.

Αυτό θα συνδυαστεί επίσης με αθλητικές, μουσικοχορευτικές δραστηριότητες, προβολή βίντεο και ντοκιμαντέρ και εκδηλώσεις αλληλεγγύης. Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να προσεγγίσετε την ιδιοσυγκρασία του λαού μας και να κατανοήσετε  ακόμα περισσότερο τους λόγους που στηρίζουν και ισχυροποιούν την Επανάστασή μας.

Το πρόγραμμα της μπριγάδας περιλαμβάνει επισκέψεις σε μέρη ιστορικού,πολιτιστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, τόσο στην Αβάνα, όσο και στις επαρχίες Αρτεμίσα και Βίγια Κλάρα, διαλέξεις και συζητήσεις πάνω στην εθνική και διεθνή πραγματικότητα, πάνω στο έργο και τη σκέψη του Μαρτί και συναντήσεις με κοινωνικές οργανώσεις της Κούβας.

Το κόστος διαμονής είναι 450 CUC / Pesos Cubanos Convertibles (cuc=$) ανά άτομο, στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια (CIJAM) που βρίσκεται στο χωριό Γουαγιαβάλ, του Δήμου Καιμίτο της επαρχίας Αρτεμίσα, 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, και περιλαμβάνει διαμονή σε κοινά δωμάτια, πλήρη διατροφή, μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο, μεταφορά στις δραστηριότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ιατρικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και 4 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κέντρο της επαρχίας Βίγια Κλάρα.

Οι προαιρετικές εκδρομές δεν περιλαμβάνονται στο κόστος της Μπριγάδας. Η διαμονή στο CIJAM για επιπλέον διανυκτερεύσεις από το πρόγραμμα έχουν κόστος 10 CUC. 

To CIJAM διαθέτει επίσης υπηρεσίες καφετέριας, μπαρ, καταστήματος, εθνικών και διεθνών τηλεφωνικών κλήσεων, ιντερνετ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και χρηματοκιβώτιο για προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα αξίας.

Η πληρωμή του πακέτου πρέπει να γίνει μέσα σε 24 ώρες από την άφιξη στο κάμπινγκ, γι αυτό είναι απαραίτητο η αλλαγή των χρημάτων σας στα ανταλλακτήρια (CADECA) του Διεθνούς Αεροδρομίου Χοσέ Μαρτί, κατά την άφιξή σας στη χώρα.

Η αλλαγή  νομίσματος σε CUC μπορεί να πραγματοποιηθεί από Ευρώ, Καναδικά Δολάρια, Αγγλικές Λίρες, Ελβετικά Φράγκα στην τρέχουσα  διεθνή τιμή της ημέρας στα Αεροδρόμια,  στα Συνεδριακά και Εμπορικά Κέντρα των ξενοδοχείων και στα ανταλλακτήρια (CADECA) της χώρας.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν  την αλλαγή με τραπεζική μεταφορά μέσω του ταξιδιωτικού μας πρακτορείου AMISTUR, θα πρέπει να φέρουν την απόδειξη της συναλλαγής. Υπενθυμίζεται σαν μέτρο ασφάλειας, ότι οι τραπεζικές μεταφορές και οι αντίστοιχες πληρωμές δεν πρέπει να γίνουν με κανέναν τρόπο σε βορειοαμερικανικά δολάρια.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν πριν την 1η Ιουνίου 2016, στέλνοντας  ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, αριθμό διαβατηρίου, επάγγελμα ή σχολή, ημερομηνία και πτήση άφιξης και αναχώρησης από τη χώρα για να διαπιστευθεί η συμμετοχή τους στην μπριγάδα και να προγραμματιστεί η μεταφορά τους από το αεροδρόμιο, καθώς και η διαμονή τους στο CIJAM και στο ξενοδοχείο της επαρχίας.

Κάθε μπριγαδίστας πρέπει να φέρει 2 φωτογραφίες 4 Χ 4 cm για την ταυτότητα μπριγαδίστα, καθώς και  κατάλληλα ρούχα και παπούτσια (μπλούζα ή πουκάμισο με μακρύ μανίκι, μακρύ παντελόνι, γάντια, κασκέτο ή καπέλο) για την πραγματοποίηση των αγροτικών εργασιών.

Οι μπριγαδίστες που όταν τελειώσει η Μπριγάδα θέλουν να παραμείνουν στην Κούβα για περισσότερο χρόνο από τη διάρκεια της βίζας τους, πρέπει να αιτηθούν προσωπικά την παράταση της βίζας τους στη Διεύθυνση  Μετανάστευσης και Αλλοδαπών.

Οι επίσημες γλώσσες  της μπριγάδας θα είναι ισπανικά, αγγλικά και γαλλικά.

Θα μας έδινε  μεγάλη μας χαρά  η παρουσία σας για να μοιραστούμε μαζί, αυτό που παραδοσιακά είναι μια αξέχαστη εμπειρία, σαν μια έκφραση  της αλληλεγγύης και της φιλίας ανάμεσα στους λαούς.

Αδερφικά

Ρομπέρτο Ροντρίγκες Ντικς
Διευθυντής Ευρωπαϊκής Μπριγάδας “Χοσέ Μαρτί”
Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP)

Για επικοινωνία :
Agencia de Viajes AMISTUR CUBA S.A del ICAP 
e-mail eventas@amistur.cu                 Telef:(537)834-4544/833-2374/830-1220 Ext 118
Dirección de Europa del ICAP
e-mail eurocentro@icap.cu, deuropa@icap.cu  Telef:  (537)  838-24-03/07
Camp. Internacional Julio A. Mella
brigada@icap.cu                     Telef:(534)7379-232/343.



Δείτε ακόμα: 
46η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΠΡΙΓΑΔΑ “ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ”(συνοπτικό πρόγραμμα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 46ης ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΠΡΙΓΑΔΑΣ “ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ” (αναλυτικό)