Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Φιντέλ: Ο αγώνας για την ειρήνη είναι το πιο ιερό καθήκονΠηγή: Cubadebate

Δυστυχώς, όλες σχεδόν οι θρησκείες έχουν θρηνήσει το καταστροφικό γεγονός των πολέμων και των τρομερών συνεπειών τους. Σ' αυτό το καθήκον έχουν αφιερώσει τις περισσότερες δυνάμεις τους. Η κύρια σημασία της συνάντησης ανάμεσα στον Πάπα Φραγκίσκο και την Αγιότητά του Κύριλλο, στην Αβάνα, είναι ότι ζωντάνεψε την ελπίδα στους λαούς του κόσμου.

Η ειρήνη ήταν το μεγαλύτερο όνειρο της ανθρωπότητας και λαχτάρα των λαών σε κάθε στιγμή της ιστορίας. Χιλιάδες πυρηνικά όπλα κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων. Η εμπόδιση του πιο βίαιου πολέμου που θα μπορούσε να ξεσπάσει, είναι χωρίς αμφιβολία ο θεμελιώδης στόχος της προσπάθειας των θρησκευτικών ηγετών των εκκλησιών που έχουν επικεφαλής άνδρες όπως τον Πάπα Φραγκίσκο, Μέγιστο Ποντίφικα της Καθολικής Εκκλησίας, και την Αγιότητά του Κύριλλο, Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών.

Ο αγώνας για την ειρήνη είναι το πιο ιερό καθήκον για όλα τα ανθρώπινα όντα, οποιοαδήποτε κι αν είναι η θρησκεία ή χώρα προέλευσης τους, το χρώμα του δέρματος, η ώριμη ηλικία τους ή η νεότητά τους.

Φιντέλ Κάστρο Ρους
14 Φλεβάρη 2016


Σημείωση: Το κείμενο γράφηκε από τον Φιντέλ με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Μόσχας στην Αβάνα.