Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

3η Συνάντηση Εργασίας των Εθνικών Συντονιστών της Πολιτιστικής ALBA



Πηγή: Granma

Από 27 μέχρι 29 Οκτώβρη 2015 πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα  η 3η Συνάντηση Εργασίας των Εθνικών Συντονιστών της Πολιτιστικής ALBA. Η συνάντηση έχει στόχο την προώθηση του “Υπερεθνικού Σχεδίου Πολιτιστική ALBA”, μία από τις βασικές αποφάσεις της 6ης Συνάντησης των Υπουργών Πολιτισμού, που πραγματοποιήθηκε στις 17 του περασμένου Σεπτέμβρη στην κουβανική πρωτεύουσα.


Κατά τη διάρκεια των τριήμερων ανταλλαγών απόψεων, οι Εθνικοί Συντονιστές της Πολιτιστικής ALBA θα δρομολογήσουν το Σχέδιο Δράσης του "Υπερεθνικού Σχεδίου Πολιτιστική ALBA", που έχει προσανατολισμό την αναβάθμιση της κοινωνικο-πολιτιστικής ανάπτυξης των λαών. Επιπλέον, θα δουλέψουν σε ομάδες εργασίας και θα προσεγγίσουν βασικά θέματα για  την προώθηση του Σχεδίου, όπως οι οργανισμοί “Σπίτια  της ALBA”.

Σε αυτό το πνεύμα, προβλέπεται μία επίσκεψη στο Σπίτι της ALBA της Αβάνας, που ήδη καταγράφει πάνω από έξι χρόνια  δυναμικής δουλειάς, όπου οι Συντονιστές της Πολιτιστικής ALBA θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν εμπειρίες με  εκπροσώπους πολιτιστικών ιδρυμάτων της Κούβας.

Βαγγέλης Γονατάς