Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

H CELAC θα στείλει βοήθεια στους εγκατελειμμένους μετανάστες στην Ασία

Πηγή: telesurtv.net

Ο πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ως πρόεδρος  της Κοινότητας Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC), προετοιμάζει τη λήψη  των αναγκαίων μέτρων για να βοηθήσει τις εκατοντάδες των μεταναστών, οι οποίοι  συρρέουν στις ακτές από τις  ασιατικές χώρες.

Ο Κορέα καταδίκασε το γεγονός και το χαρακτήρισε ως επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλώνοντας: “Είναι  τρελός  αυτός ο κόσμος, να περιφρονεί έτσι κάποια ανθρώπινα όντα, να τους έχει σε ένα  σκάφος που μόλις επιπλέει, να λιμοκτονούν για μήνες και να μην τους επιτρέπουν να αποβιβαστούν σε ένα λιμάνι για να μην αναλάβουν το βάρος”. 


O Πρόεδρος του Εκουαδόρ σημείωσε ότι αν το πρόβλημα συνεχιστεί “θα προσφέρουμε κάθε υποστήριξη φέρνοντας τρόφιμα και ότι περισσότερο μπορούμε ως   CELAC, αναλαμβάνοντας κάποιους από αυτούς τους ανθρώπους και να ανακουφίσουμε την τραγωδία που ζουν”.

O νοτιοαμερικάνος ηγέτης κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προβληματιστεί για τις εφαρμοζόμενες κατασταλτικές πολιτικές κατά της μετανάστευσης. “ O Πάπας Φρανσίσκο μιλά με έμφαση   ενάντια σε αυτές τις πολιτικές ενάντια στη μετανάστευση που είναι καταπιεστικές και δεν θεραπεύουν τις αιτίες του προβλήματος που είναι η άνιση κατανομή του πλούτου και έλλειψη συνθηκών διαβίωσης.  Τι  ντροπή! Κάτι συμβαίνει σε αυτόν τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.”, δήλωσε ο Κορέα. 

Την Παρασκευή, 712 περίπου μετανάστες από το Μπαγλαντές και τη Βιρμανία διασώθηκαν από ψαράδες όταν το πλοίο τους, που παρέπαιε εδώ και δύο μήνες αφού “αναχαιτίστηκε” ανοικτά των ακτών της Μαλαισίας, ναυάγησε στα ανοικτά της επαρχίας  Άτσεχ  στη βορειοδητική Ινδονησία.