Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ο Ραφαέλ Κορέα καταγγέλλει την τακτική φθοράς της Αριστεράς στην Λατινική Αμερική

4/3/2015


Ο Πρόεδρος του Εκουαδόρ  Ραφαέλ Κορέα κατήγγειλε την τακτική φθοράς  των αριστερών κυβερνήσεων  της Λατινικής Αμερικής από τις εθνικές και τη διεθνή δεξιά, κατά τη διάρκεια  μιας συζήτησης με τα μέσα ενημέρωσης στον Άγιο Δομίνικο.

Στην συνάντηση ο αρχηγός του κράτους του Εκουαδόρ επισήμανε ότι εξελίσσεται μία επίθεση  στις προοδευτικές κυβερνήσεις της περιοχής, στη Βραζιλία, την Αργεντινής, της Βολιβίας, της Βενεζουέλας και αναρωτήθηκε αν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι οι αριστερές κυβερνήσεις  δέχονται διαμαρτυρίες και εκστρατείες από τα εθνικά και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ο Κορέα δήλωσε ότι ενορχηστρώνεται ένα μοντέλο παλινόρθωσης από τη δεξιά της Ηπείρου, που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τους λαούς που εκλέγουν προοδευτικές, δημοκρατικές και αριστερές κυβερνήσεις.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι αυτό επιχειρείται με μεγαλύτερη χρηματοδότηση και μια στρατηγική στα κοινωνικά δίκτυα, που στοχεύει στη συντηρητική παλινόρθωση και θέλει να τελειώνει με τις προοδευτικές κυβερνήσεις σε περιφερειακό επίπεδο.