Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

O Mαδούρο καλεί σε μόνιμη παγκόσμια κινητοποίηση για τη ζωή και την ειρήνη στην Παλαιστίνη

 Πηγή: psuv.org.ve
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Νικολάς  Μαδούρο  κάλεσε τους λαούς  του κόσμου σε διαρκή κινητοποίηση  διαμαρτυρίας  για την στρατιωτική επίθεση του ισραηλινού στρατού εναντίον του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

"Γιγαντιαίες  πορείες  αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό», έγραψε ο αρχηγός του κράτους στο λογαριασμό του  Twitter (@ NicolásMaduro) σε σχέση με τις διαδηλώσεις του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα για να υψώσουν την φωνή τους  υπέρ της ζωής στην Παλαιστίνη.
"Θα πρέπει η κινητοποίηση ενάντια σφαγή να είναι διαρκής.
 Ζήτω η Παλαιστίνη !", πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Η στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του παλαιστινιακού λαού  εντάθηκε από τα ξημερώματα της  7 Ιουλίου όταν  βρέθηκαν τα πτώματα των τριών εξαφανισμένων  Ισραηλινών νέων στη Δυτική Όχθη, οι θάνατοι των οποίων αποδίδονται στο κίνημα της Χαμάς, γεγονός που έχει εξακριβωθεί.

Από το 2006, που η Χαμάς κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε την εξουσία, το Ισραήλ ενέτεινε  την πολιορκία της Γάζας. Το 2007, το Τελ Αβίβ επέβαλε αυστηρό αποκλεισμό στην περιοχή, για να αποφευχθεί η διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, αγαθών και προσώπων στην Παλαιστίνη.

Σήμερα, το Ισραήλ αντιτίθεται στην κυβέρνηση του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς.  Το Ισραήλ με την υποστήριξη των ΗΠΑ δεν αποδέχθηκε το καθεστώς του Κράτους Παρατηρητή που έδωσε ο ΟΗΕ στην Παλαιστίνη με τη  υποστήριξη 138 χωρών και ισχύει από τον Νοέμβριο του 2012.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Μαδούρο τόνισε : “Με την αλήθεια και την αλληλεγγύη των λαών του κόσμου, θα επιτύχουμε το δικαίωμα στη ζωή των Αράβων της Παλαιστίνης.  
 H  Βενεζουέλα με την Παλαιστίνη”.


AVN