Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ARSAT-1: O πρώτος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της Αργεντινής

 Πηγή: telesurtv.net

Η  εθνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Αργεντινής ARSAT, ανέφερε την Κυριακή, ότι τελείωσε τις προετοιμασίες για τον τηλεπικοινωνιακό  δορυφόρο  Αrsat-1  που ολοκλήρωσε  η εταιρεία τεχνολογίας  INVAP, στην επαρχία του Ρίο Γκράντε, προκειμένου να εκτοξευτεί στο διάστημα το  τρέχον έτος.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η διαδικασία επαλήθευσης έδειξε ότι Arsat-1 είναι κατάλληλος σε επιχειρησιακό  επίπεδο, λειτουργεί σωστά και έχουν επιλυθεί τα  προβλήματα που υπήρχαν.

Η Arsat  παρουσίασε στην INVAP το σχέδιό της  για τη μεταφορά του δορυφόρου από την έδρα της εταιρείας στο Ρίο Νέγκρο,  στην πόλη  Κουρού στη Γαλλική Γουιάνα,  από όπου θα εκτοξευτεί στο διάστημα.

Ο πρόεδρος της ARSAT Matías Bianchi, δήλωσε ότι η εταιρεία έκανε «ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της αποστολής που της ανατέθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση,  και θα  επιτρέψει στην Αργεντινή να αυξήσει την δορυφορική κυριαρχία της».

"Μόνο οκτώ χώρες στον κόσμο μπορούν να κατασκευάσουν δορυφόρους και η χώρα μας είναι μία από αυτές». "Αυτό είναι τώρα δυνατό χάρη στην τεχνολογική πολιτική της  κυβέρνησης, η οποία έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις στον κλάδο των δορυφόρων." Δήλωσε ο Bianchi.

Στο ίδιο πνεύμα, ο διευθυντής της INVAP Hector Otheguy, δήλωσε: «Σήμερα είναι ένα σημαντικό ορόσημο, η ανάπτυξη του πρώτου  Αργεντίνικου τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Arsat-1."