Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το ΚΚ Παραγουάης καταγγέλλει ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν εκλογική νοθεία

 Πηγή: Telesur

Ο Najib Amado, γενικός γραμματέας του κόμματος κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν εκτεταμένη εκλογική νοθεία στις προσεχείς εκλογές του Απριλίου 2013. Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Prensa Latina o Amado υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία  Horacio Cartes και Efrain Alegre  των κομμάτων «Κολοράντο» και «Αυθεντικό Ριζοσπαστικό Φιλελεύθερο» προωθούνται απροκάλυπτα από την Βορειοαμερικάνικη Πρεσβεία στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν για να καταλάβουν την εξουσία.

Χαρακτήρισε το προεκλογικό κλίμα στην χώρα ως «ρευστό»  που χαρακτηρίζεται από την σκανδαλώδη μονόπλευρη προβολή των φιλοβορειοαμερικάνων υποψήφιων, των οποίων την εκστρατεία χρηματοδοτεί η μαφία αξιοποιώντας τις εκλογές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Τα Μέσα Ενημέρωσης είναι συνένοχοι σε αυτήν την επιχείρηση, όπως αποκαλύπτει η σκανδαλωδώς μονόπλευρη προβολή των δεξιών υποψηφίων.

Καταλήγοντας ο κομμουνιστής ηγέτης δήλωσε :

Ο λαός μας θα δώσει την μάχη στις κάλπες αλλά και στους δρόμους υπέρ των υποψηφίων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας, ιδιαίτερα του «Μετώπου Guasú».  

Οι Βορειοαμερικάνοι  υποστηρίζουν τους υποψήφιους  «της διακίνησης ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς, του νεοφιλελευθερισμού και των τσιφλικάδων.

Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς Βορειοαμερικάνικα συμφέροντα  που πραγματοποίησαν την εισβολή στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και την Λιβύη, και τώρα απειλούν το Ιράν και την Βόρεια Κορέα με  πυρηνικά και όπλα μαζικής καταστροφής, διακινδυνεύοντας να εξαφανίσουν την ζωή πάνω στον πλανήτη.

Ο ιμπεριαλισμός χρειάζεται σήμερα κυβέρνηση υποταγμένη στα σχέδια του που θα μετατρέψει την Παραγουάη σε πολιτικό, οικονομικό, στρατιωτικό του θύλακα και θα συνεχίσει την καταστολή  των αγροτών που αγωνίζονται για την γη τους.

Υπενθύμισε τέλος, ότι το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του περασμένου Ιουνίου κατά του προέδρου  Fernando Lugo πραγματοποιήθηκε τόσο ενάντια στον λαό της Παραγουάης, όσο και ενάντια στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα όλης της Λατινικής Αμερικής.


Update
Ενώ οι προεκλογικοί τόνοι ανεβαίνουν στην Παραγουάη, παρ' ολίγον διπλωματικό επεισόδιο δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του ντε φάκτο προέδρου, Φεντερίκο Φράνκο, από την Ισπανία όπου περιόδευε την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Φράνκο σχολίασε σχετικά με τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες, ότι (γι' αυτόν) "είναι ένα θαύμα που ο Τσάβες εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Έκανε μεγάλη ζημιά στην Παραγουάη". Επίσης πρόσθεσε, με αφορμή τις εκλογές τις 14ης Απριλίου στη Βενεζουέλα, ότι ελπίζει ο νέος πρόεδρος να σεβαστεί την αυτονομία της Παραγουάης γιατί "η μπολιβαριανή επιρροή δε χωράει στη χώρα".

Τις δηλώσεις αυτές, ένα μόλις μήνα μετά το θάνατο του Ούγκο Τσάβες, καταδίκασαν τόσο η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, όσο και o σημαντικότερος πολιτικός σχηματισμός της αριστεράς στην Παραγουάη, το Μέτωπο Guasú, το οποίο χαρακτήρισε τον Φράνκο απάνθρωπο και φασίστα. Την Πέμπτη δε, στη σύνοδο του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών στην Ουάσινγκτον, 21 από τα 34 κράτη μέλη - ανάμεσα στα οποία 11 χώρες της UNASUR - απείχαν από τη συνεδρίαση προς τιμήν του Φράνκο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προσβλητικές δηλώσεις του.

Σχετικές αναρτήσεις: