Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνoκουβανικός Σύνδεσμος: Ψήφισμα για τους 5 Κουβανούς Πατριώτες


Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης και όλοι οι φίλοι της Κούβας που μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την 54η επέτειο από τη Νίκη της Κουβανικής Επανάστασης,

Συνεχίζουμε την πάλη μας για τους 5 Κουβανούς αγωνιστές, οι οποίοι προσπάθησαν να ματαιώσουν τις εγκληματικές πράξεις τρομοκρατίας που σχεδιάζονταν από τις οργανώσεις της αντικουβανικής μαφίας του Μαϊάμι κατά της Κούβας. Έχουν περάσει πάνω από 14 χρόνια από τότε που φυλακίστηκαν στις Η.Π.Α. γιατί τόλμησαν να ξεσκεπάσουν τη δράση και τα επιθετικά σχέδια των ομάδων αυτών, ενώ ο αρχιεγκληματίας Λουίς Ποσάδα Καρίλες κυκλοφορεί ελεύθερος.

Απαιτούμε:
  • Να απελευθερωθούν άμεσα οι Χεράρδο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονσάλες, και
  • Να επιτραπεί η επιστροφή στην Κούβα του Ρενέ Γκονσάλες, ο οποίος έχει αποφυλακιστεί εδώ και ενάμισι χρόνο, αλλά βρίσκεται σε καθεστώς «εποπτευόμενης απελευθέρωσης», με βάση το οποίο είναι αναγκασμένος να παραμένει ακόμα στις Η.Π.Α.

Καταγγέλλουμε την βρώμικη διαδικασία που ακολουθείται από την κυβέρνηση των Η.Π.Α. στην υπόθεση αυτή. Οι 5 Κουβανοί δεν είχαν διαπράξει καμία εγκληματική πράξη σε βάρος των Η.Π.Α. και καμία από τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν δεν αποδείχτηκε. Η στάση αυτή αποτελεί εκδήλωση αντιποίνων ενάντια στη σταθερή θέση που έχουν οι «5», αλλά και την αδυναμία των Η.Π.Α. να κάνουν το νησί της επανάστασης να γονατίσει.


Διαμαρτυρόμαστε για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, την απομόνωση, την παρεμπόδιση ακόμα και απαγόρευση επικοινωνίας με τους δικηγόρους και τους στενούς τους συγγενείς, τη διαρκή άρνηση να χορηγήσουν ΒΙΖΑ στις συζύγους τους ώστε να τους επισκεφθούν στις φυλακές, που όλα στοχεύουν να κάμψουν το ηθικό των κρατουμένων,


Στεκόμαστε στο πλευρό της Κούβας και του Κουβανικού λαού, στον αγώνα του να ζήσει σε μια χώρα εθνικά ανεξάρτητη, στην πάλη του να οικοδομήσει μια κοινωνία, στην οποία ο λαός απολαμβάνει πραγματικές κατακτήσεις στην παιδεία, στην υγεία, στη γυναικεία ισοτιμία, στον πολιτισμό, στη συμμετοχή στις αποφάσεις.


Καταδικάζουμε και απαιτούμε άμεσα την άρση:
  • Του οικονομικού αποκλεισμού των Η.Π.Α. και
  • Της «Κοινής Θέσης» της Ε.Ε.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 5 Κουβανούς ήρωες και στις οικογένειές τους.
Αυτός ο αγώνας δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι οι επαναστάτες αγωνιστές να απελευθερωθούν και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους!

Αθήνα, 3 Φλεβάρη 2013