Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Βενεζουέλα: 2ο Αντιιμπεριαλιστικό Φόρουμ των Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων (FANB)


Tο 2ο Αντιιμπεριαλιστικό Φόρουμ των Μπολιβαριανών Εθνικών Ένοπλων Δυνάμεων (FANB) "Ανεξάρτητη και Κυρίαρχη Βενεζουέλα", συζητά στο Καράκας τις απειλές της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ ενάντια στην Πατρίδα του Σιμόν Μπολίβαρ.

Στο Φόρουμ παρευρίσκονται ο Υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Εξουσίας, στρατηγός Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπες και του Ρεμίγιο Σεμπάγιος, επικεφαλής της Επιχειρησιακής Στρατηγικής Διοίκησης και άλλων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.


“Για την ώρα, εμείς και όλοι οι λαοί του κόσμου που είναι ενάντια στην Βορειοαμερικανική Αυτοκρατορία.καταγγέλλουμε στην κόσμο την δράση του ιμπεριαλισμού ενάντια στη Βενεζουέλα”, τόνισε στην ομιλία του ο Παδρίνο Λόπες, απευθύνοντας κάλεσμα να δοθεί η μάχη στο επίπεδο των ιδεών "εκεί που εκείνοι θέλουν να την δώσουν με τα όπλα”, σημείωσε. 

Επίσης σημείωσε ότι οι FANB οφείλουν να είναι ισχυρές και σταθερές με τα όπλα τους επ' ώμου, "πάντα πρόθυμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Βενεζουέλας".

Από πλευράς του, ο Διοικητής Επιχειρησιακής Διοίκησης διαβεβαίωσε ότι η ενοποιητική οπτική του Ούγκο Τσάβες,  ξεκίνησε από το 2005 να δίνει ισχύ και ώθηση στην καθοδήγηση των FANB και “επιτεύχθηκε η ενοποίηση της δράσης τους".

“Οι άνδρες και οι γυναίκεςFANB, λόγω της αντιιμπεριαλιστικής και μπολιβαριανής κληρονομιάς μας, έχουμε διατηρήσει την κυριαρχία, την ασφάλεια, την γεωπολιτική θέση, πρώτα απ όλα στον λαό μας", τόνισε.