Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Ντίας Κανέλ: Ο Μπολσονάρο ψεύδεται για τους κουβανούς γιατρούς


Πηγή: Prensa-latina.cu

Ο πρόεδρος Μιγέλ Ντίας Κανέλ κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαϊρ Μπολσονάρο, ψεύδεται σχετικά με τους κουβανούς γιατρούς στη χώρα αυτή και ενεργεί με δουλικότητα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ο Πρόεδρος Μπολσονάρο ψεύδεται άλλη μια φορά. Ντροπιαστική η δουλικότητά τους προς τις ΗΠΑ. Οι χυδαίες συκοφαντίες του κατά της Κούβας και το πρόγραμμα Mais Medicos (Περισσότεροι Γιατροί) δεν μπορούν ποτέ να εξαπατήσουν τον αδελφό βραζιλιάνικο λαό, ο οποίος γνωρίζει καλά την ευγένεια και την ανθρωπιά της κουβανικής ιατρικής συνεργασίας. #SomosCuba (είμαστε η Κούβα), έγραψε ο κουβανός ηγέτης στον λογαριασμό του στο Twitter.


Ήταν η απάντηση του Ντίας Κανέλ στον ισχυρισμό του Μπολσονάρο ότι η παρουσία κουβανών ειδικών υγείας στη Βραζιλία είχε ως στόχο τη «δημιουργία πυρήνων ανταρτών».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας εξαπέλυσε από την προεκλογική του εκστρατεία μια μετωπική επίθεση στο πρόγραμμα Mais Medicos, στα πλαίσια του οποίου γιατροί από το νησί της Καραϊβικής παρείχαν υπηρεσίες σε πληθυσμούς που είχαν ανάγκη στη Βραζιλία, με θετικά αποτελέσματα στους δείκτες υγείας.

Οι επιθέσεις του Μπολσονάρο στους κουβανούς γιατρούς προκάλεσαν την ακύρωση της συμμετοχής της Κούβας στο πρόγραμμα αυτό.