Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Ισραηλινοί μισθοφόροι στη Βενεζουέλα για να δολοφονήσουν τον Μαδούρο


"Έχουμε κάλυψη στον ΟΗΕ και στο Βατικανό", αναφέρουν οι πραξικοπηματίες.


Por Geraldina Colotti

Οι δολοφόνοι που προορίζονται για να βγάλουν από τη μέση τον Νικόλας Μαδούρο, την Σίλια Φλόρες, τον Ντιοσντάδο Καμπέγιο, είναι ισραηλινοί προερχόμενοι από την Κολομβία, οι οποίοι διαθέτουν να πουλήσουν μια αιματηρή εμπειρία σε αυτό τον τομέα.

Bάλτε φωτιά σε όλα και δείξτε στον κόσμο τα σώματα του Μαδούρο και του Καμπέγιο σαν τρόπαια. Αυτό ήταν το σχέδιο που έθεσε σε εφαρμογή η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας για την ανατροπή της Μπολιβαριανής κυβέρνησης και το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου. 

Η συνέντευξη του Χόρχε Ροντρίγκες, υπουργού Επικοινωνίας της Βενεζουέλας δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας. Δείχνει με σαφήνεια την αλυσίδα της διεθνούς συνενοχής που προωθεί τις αποσταθεροποιητικές προσπάθειες, που τα γεράκια του Πενταγώνου και οι υποτελείς τους κυβερνήσεις, όπως ο Ντούκε στην Κολομβία, ανακοινώνουν σχεδόν κάθε ημέρα.

Θα πρέπει να μεταφράσουμε τα βίντεο, τις ομιλίες, τις ομολογίες, τα αναμφισβήτητα αυτά αποδεικτικά στοιχεία σε όλες τις γλώσσες των χωρών των οποίων οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν τον αυτοανακηρυγμένο Χουάν Γκουαιδό και που θα ήθελαν να δουν αυτή τη συμμορία ατρόμητων ποντικών να κυβερνούν τη Βενεζουέλα.

Οι διάφοροι φορείς για τα ανθρώπινα δικαιώματα που βλέπουν αυτούς τους δολοφόνους ως “πολιτικούς κρατούμενους ή “δημοκράτες που παλεύουν ενάντια στη δικτατορία” θα πρέπει να υποχρεωθούν να ακούσουν τις προθέσεις τους από την ίδια τη φωνή τους, που συνέλεξαν και κατέγραψαν εκείνοι οι πατριώτες που έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να το κάνουν. Να δείξουμε στον κόσμο αυτό που κάνουν αυτοί οι πρωταθλητές της αστικής δημοκρατίας.

Στα βίντεο που παρουσιάστηκαν από τον Ροντρίγκες, ακούγονται να σχεδιάζουν με τη συνήθη ηρεμία και ακρίβεια, σαν να πάνε για ψάρεμα, να σκοτώσουν "το 95% των στρατηγών",  να οργανώνουν επιλεκτικές δολοφονίες ηγετών κοινωνικών οργανώσεων, γιατρών, αθλητών και κουβανών διανοουμένων στη Βενεζουέλα. 

Οι δολοφόνοι που προορίζονται για να βγάλουν από τη μέση τον Νικόλας Μαδούρο, την Σίλια Φλόρες, τον Ντιοσντάδο Καμπέγιο, είναι ισραηλινοί προερχόμενοι από την Κολομβία, οι οποίοι διαθέτουν για να πουλήσουν μια αιματηρή εμπειρία  σε αυτό τον τομέα. Οι άλλοι ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται μέσα στη χώρα, στις γκρίζες ζώνες των απότακτων της αστυνομίας, του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, είναι εχθροί της ανθρωπιστικής Μπολιβαριανής διαδικασίας , η οποία επικεντρώνει στην ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη και όχι στην στρατιωτική λύση των κοινωνικών και διεθνών συγκρούσεων.

Τα βίντεο δείχνουν από τα μέσα, την σύγκρουση όλων με όλους, που υπάρχει στο εσωτερικό των ομάδων πραξικοπηματιών και επιβεβαιώνουν αυτό που διέρρευσε από την συζήτηση του Τζον Μπόλντον, σύμφωνα με την οποία θα υπάρχουν 40 υποψήφιοι για την προεδρία σε περίπτωση που ανατρέψουν τον Μαδούρο. Εδώ βλέπουμε 3 από αυτούς σε δράση: τον αυτοανακηρυγμένο Γκουαιδό, τον πρώην στρατηγού Μπαντουέλ, ήδη στη φυλακή, και τον συνήθη Λεοπόλδο Λόπες. Όλοι “ετοιμάζουν τα παπούτσια τους” με έναν μόνο στόχο, να οικειοποιηθούν τους τεράστιους πόρους της Βενεζουέλας.

Παχιά λόγια που απολαμβάνουν όμως την συνέργεια υψηλά ιστάμενων. Κάποια στιγμή, ένας από του βασικούς συνωμότες, ο Εντουάρδο Χοσέ Μπάες Τορεάλμπα, βεβαιώνει ότι υπολογίζει στην υποστήριξη μέσα στον ΟΗΕ και υποστηρίζει ότι μετά την σχεδιαζόμενη θεαματική δολοφονία του Μαδούρο θα υπάρξει μία μεγάλη διεθνής υποστήριξη. 

Από τις ΗΠΑ – προφανώς-, από την Ομάδα της Λίμα και από το Ινστιτούτο IDEA, από όπου 37 πρόεδροι, -λέει - θα δικαιολογήσουν την ενέργειά μας¨. Ωστόσο, ο Τορεάλμπα αναφέρει επίσης τον διπλωματικό εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας (Βατικανό). 

Και αναρωτιέται ο Χόρχε Ροντρίγκες: “Γνωρίζει ο Nuncio Apostólico  ότι ο Τορεάλμπα τον παραθέτει κατ αυτόν τον τρόπο; Τι λένε οι πρεσβείες της Δομινικανής Δημοκρατίας, του Παναμά και της Κολομβίας από πού θα προωθούνταν αυτά τα σχέδια; Και τι περιμένουν αυτοί οι δολοφόνοι, περιμένουν από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να τους χειροκροτήσει;”.

"Γνωρίζεις Μιτσέλ Μπατσελέ, Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γνωρίζει η Ιταλική κυβέρνηση; Σίγουρα το γνωρίζει ο απίστευτος Γ.Γ του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ο Λουίς Αλμάγρο, το γνωρίζει σίγουρα, δεδομένου ότι υποστηρίζει ευθέως τους πραξικοπηματίες. Όπως ακριβώς κάνει αυτή τη στιγμή στη Ειδική Συνάντηση του ΟΑΚ στο Μενεγίν της Κολομβίας, όπου συνεχίζει να κατηγορεί τον Μαδούρο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα βίντεο δείχνουν καθαρά τους λόγους της δειλής διαφυγής στην Ουάσινγκτον ή στις πρεσβείες της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής, αυτών των “ηρώων” με τα παχιά πορτοφόλια και την μαύρη ψυχή¨. Χρήμα, ποτάμια δολαρίων πληρώθηκαν για την απόδραση του πρώην Επιτρόπου Σιμόνοβιτς, που βρισκόταν σε κατ οίκον περιορισμό, εξ αιτίας “εννέα (9) χρόνιων ασθενειών" ή του πρώην επικεφαλής της SEBIN (αντικατασκοπεία) Κρίστοφερ Φιγέρα, τώρα λακέ των ΗΠΑ. Προδότες, πιστοί στο χρήμα και όχι στη σημαία.

Το ότι δεν έχουν επιτυχία μέχρι τώρα, αυτό οφείλεται στα “αντισώματα” που υπάρχουν στη Μπολιβαριανή Επανάσταση. Ο Χόρχε Ροντρίγκες αναφέρθηκε σε κάποια από αυτά, που είναι η συνείδηση του Μπολιβαριανού λαού, η πίστη των Μπολιβαριανών Ένοπλων Δυνάμεων και το υψηλό επίπεδο λαϊκής επαγρύπνησης που επέτρεψε να αποκρουστεί και αυτή η νέα προσπάθεια πραξικοπήματος΄ ελέγχοντας εδώ και μήνες,  το κίνημα των συνωμοτών από τα μέσα .

Η ισχύς των ιδανικών ενάντια στη συνωμοσία, η ισχύς της επανάστασης ενάντια στο κεφάλαιο.

Όσοι επιθυμούν να έχουν μια πιο άμεση πληροφόρηση, το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του υπουργού είναι διαθέσιμο στο youtube.