Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

933 τόνοι φάρμακα από Ρωσία, Κίνα και Κούβα έφτασαν στη Βενεζουέλα


Καράκας (Sputnik) - Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο ανακοίνωσε ότι στις 14 Φεβρουαρίου έφτασαν στη χώρα του 933 τόνοι φαρμάκων από τη Ρωσία, την Κίνα και την Κούβα. 

«Χθες [14/2] 933 τόνοι φαρμάκων έφθασαν από την Κίνα, τη Ρωσία και την Κούβα και τους πληρώσαμε με τα χρήματά μας, γιατί δεν είμαστε ζητιάνοι κανενός», δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια Μπολίβαρ (νότια) μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Venezolana de Televisión. 


Η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα του – τόνισε στην παρέμβασή του ο Μαδούρο - και παραμένει σε Κέντρα Συλλογής στην Κούκουτα της Κολομβίας, αποτελεί πρόφαση για την προώθηση του πραξικοπήματος. 

Επισημαίνοντας ότι ¨Μας παγώνουν και μας κλέβουν 300 δις δολάρια στο εξωτερικό και προσφέρουν 20 εκατομμύρια στην άκρα δεξιά σε σάπια και μολυσμένα τρόφιμα”. 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε επίσης ότι η χώρα του βρίσκεται σε συνεχή διάσκεψη με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την αγορά φαρμάκων και τροφίμων και δήλωσε ότι αυτή τη φορά ζήτησε βοήθεια με έναν "ειδικό τρόπο", σημειώνοντας ότι "Έχουμε μόνιμες συμφωνίες συνεργασίας, που τις ονομάζουμε ανθρωπιστική τεχνική βοήθεια με τα Ηνωμένα Έθνη και ζήτησα με ιδιαίτερο τρόπο να μας βοηθήσουν να αγοράσουμε τα φάρμακα που μας εμποδίζει να αγοράσουμε η αυτοκρατορία των ΗΠΑ". 

Ο Βενεζουελάνος πρόεδρος τόνισε ότι σε ατό το αίτημα βοήθειας έλαβε θετική απάντηση.