Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θα μοιράσει 7,4 τόνους φαρμάκων και θα παραδώσει 11,500 κατοικίες


Πηγή: vtv.gob.ve

Ο Αντιπρόεδρος για τον Τομέα Κοινωνικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αριστόβουλο Ιστούρις, ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Λαϊκής Εξουσίας για την Υγεία την Τετάρτη 20/2 θα λάβει 7,4 τόνους φαρμάκων και προμηθειών στο πλαίσιο της συνεργασίας Ρωσίας-Βενεζουέλας.

Την Τρίτη, στο υπουργείο Λαϊκής Εξουσίας για την Εκπαίδευση, ο Ιστούρις παρουσίασε το εβδομαδιαίο ισοζύγιο στο οποίο πρόσθεσε ότι η διανομή φαρμάκων θα ξεκινήσει στην πολιτεία Ανσοάτεγκι την Τετάρτη και στην Τάτσιρα την Πέμπτη.



Κάλεσε τις επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις να παρακολουθήσουν τη συναυλία της 23ης Φεβρουαρίου για τη ζωή που θα πραγματοποιηθεί στην Κούκουτα της Κολομβίας.

"Στις 22, 23 και 24 του μηνός πρόκειται να προσφέρουμε και να φέρουμε 20.000 κουτιά CLAP στην Κούκουτα, γιατί είναι to σημείο συνάντησης για να επιτεθούν στη Βενεζουέλα και περισσότερο από 50% ζουν σε ακραία φτώχεια, περισσότερα από 20.000 παιδιά εργάζονται στον δρόμο, το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 20%, τα δημόσια νοσοκομεία είναι κλειστά και το 25% έχουν πρόσβαση στο πόσιμο νερό», εξήγησε.

Ανέφερε ότι το Υπουργείο Λαϊκής Εξουσίας για την Κατοικία και τη Στέγαση ανακοίνωσε την έναρξη ψηφιακών πορτοφολιών για την ψηφιακή κατάθεση που επιτρέπει πληρωμές, μεταφορές και καταθέσεις σε κρυπτονόμισμα Petro για όσους εργάζονται σε αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Ο Ιστούρις είπε ότι την Πέμπτη 21 Φλεβάρη θα παραδοθούν 11.458 κατοικίες σε Καραμπόμπο, Σούκρε, Γκουάρικο, Μονάγας και Τάτσιρα, η κύρια δραστηριότητα θα είναι στο Φαλκόν.

«Το Barrio Nuevo (Νέα γειτονιά), το Barrio Tricolor (Τρίχρωμη Γειτονία) και το Υπουργείο Κοινοτήτων και Κοινωνικών Κινημάτων θα προχωρήσουν σε μεταφορά την Παρασκευή 22/2 και θα παραδώσουν 500 σετ εργαλείων για έργα υποδομής της κοινότητας, 150 για την κεντρική περιοχή της χώρας, 100 για την κεντροδυτική περιοχή (Γιαρακούι), 90 στην πεδινή περιοχή (Απούρε) και 160 στην ανατολική περιοχή (Ανσοάτεγκι)», διευκρίνισε.

Τόνισε επίσης ότι τα Barrio Nuevo και Barrio Tricolor θα παραδώσουν 115.111 υπογραφές για να ζητήσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες να πάρουν τα χέρια της από τη Βενεζουέλα.