Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Η Βενεζουέλα αποκηρύσσει την επίθεση των δεξιών κυβερνήσεων που επιδιώκουν να υπονομεύσουν το κράτος δικαίου και συνταγματικής τάξης

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας αποκηρύσσει την επίθεση των κυβερνήσεων της φιλο-ιμπεριαλιστικής και αδιάλλακτης δεξιάς της περιοχής, υπό την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των κέντρων της αμερικανικής εξουσίας, οι οποίοι μέσω ψευδών και επαίσχυντων  πράξεων έχουν σκοπό να υπονομεύσουν το κράτος δικαίου στη Βενεζουέλα και της συνταγματική της τάξης.

Οι κυβερνήσεις αυτές, οι οποίες έχουν σχηματίσει έναν παρεμβατικό συνασπισμό, δεν έχουν ακόμη επεξεργαστεί την ήττα που υπέστησαν λίγες ώρες πριν στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών με το παρεμβατικό σχέδιο εναντίον της Βενεζουέλας, που προσπάθησε να επιβάλει ο κ. Luis Almagro παραβιάζοντας σαφώς το διεθνές και εθνικό δίκαιο.  Έχουν εξαπολύσει μια υστερική εκστρατεία κατά της Βενεζουέλας, μετά την αποτυχία των προθέσεών του να αναμιχθεί στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Τους παρακινεί η εκδίκηση και η πολιτική-ιδεολογική μισαλλοδοξία έναντι της στέρεας και σθεναρής δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του συνεκτικού της μοντέλου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 


Είναι απολύτως απαράδεκτο και χωρίς καμία νομική βάση το γεγονός ότι μια ομάδα συνωμοτών χωρών αναμιγνύεται στις υποθέσεις που έγκεινται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των κυρίαρχων κρατών. Είναι επίσης ανήθικη η πρωτοφανής πράξη αποσταθεροποίησης που έχουν εξαπολύσει εναντίον της Βενεζουέλας, της επανάστασης της και του λαού της.

Οι κυβερνήσεις που παραβιάζουν συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα, που καταστέλλουν βίαια την πολιτική διαφωνία, που διαπράττουν πραξικοπήματα εναντίον της εκλογικής πλειοψηφίας, που βασανίζουν και δολοφονούν λαϊκούς ηγέτες και δημοσιογράφους,  που προωθούν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που προκαλεί δυστυχία και φτώχεια, φιλοδοξούν με τρόπο εντυπωσιακό να καταδικάσουν τη Βενεζουέλα, συνοδευόμενοι από ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες επικοινωνίας.

Είναι ψευδές ότι έχει επιτευχθεί ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Αντιθέτως, τα θεσμικά της όργανα έχουν υιοθετήσει τα ένδικα μέσα για να σταματήσει η αποκλίνουσα και πραξικοπηματική δράση των βουλευτών της αντιπολίτευσης που έχουν ανοιχτά δηλώσει την περιφρόνησή τους για  τις αποφάσεις που εκδόθηκαν από το ανώτατο δικαστήριο της Δημοκρατίας.

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή τη διεθνή επίθεση που κατευθύνεται από ένα συνασπισμό δεξιών κυβερνήσεων και ολιγαρχιών που υποστηρίζουν την παρεμβατική και απάτριδα αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα ασκήσει τις  πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες που προβλέπονται από το Διεθνές Δίκαιο και την εσωτερική έννομή μας τάξη για να σταματήσει και να αποτρέψει την υλοποίηση των σχεδίων κατά της σταθερότητας και της ειρήνης στη Βενεζουέλα.

«Το ίδιο είναι για την Βενεζουέλα να πολεμήσει κατά της Ισπανίας όπως και κατά ολόκληρου του κόσμου, εάν όλος ο κόσμος  την προσβάλλει.» Επιστολή του Libertador προς τον αμερικανό πράκτορα, κ. Irvine, Οκτώβριος 1818