Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Eνότητα των “G-77” για την αντιμετώπιση των επιθέσεων της αυτοκρατορίας , ζήτησε η Κούβα

Πηγή: telesurtv.net

Μιλώντας  την Κυριακή στη  Σύνοδο Κορυφής της ομάδας χωρών  G-77+Kίνα , ο Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο,  κάλεσε όλες τις συμμετέχουσες χώρες  να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ .

“Σήμερα παραβιάζεται η κρατική κυριαρχία, βιάζονται οι αρχές του διεθνούς δικαίου για να νομιμοποιήσουν επεμβάσεις και χρησιμοποιείται η ισχύς και η απειλή χρήσης της υπό καθεστώς ατιμωρησίας . Ακόμα πλανώνται οι απειλές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ  Τζόρζ Μπούς τονίζοντας ότι όλες οι χώρες μέλη της  ομάδας G-77 πρέπει να  εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε εκείνους που απειλούνται με επίθεση “,  δήλωσε ο Κάστρο.
Στην συνέχεια,  αναφέρθηκε στην περίπτωση της παρέμβασης  μέσω πραξικοπημάτων αποσταθεροποίησης και ανατροπής της κυβέρνησης  της Βενεζουέλας, καθώς και στον πάνω από 50 χρόνια αποκλεισμό  από τις ΗΠΑ που χαρακτήρισε σαν γενοκτονία που έχει προκαλέσει πολλά θύματα στο νησί.


Η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των 77 και της Κίνας (G-77), η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή, άρχισε  με την συμμετοχή πάνω από 25 αρχηγών κρατών και αντιπροσώπων από περισσότερες από 100 χώρες. Πριν από τον κουβανό πρόεδρο μίλησε ο πρόεδρος της Γουινέας ο οποίος ζήτησε να ενισχυθεί η Συνεργασία των χωρών του Νότου  (la Cooperación Sur-Sur).