Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Η Βενεζουέλα καταγγέλλει σχέδιο πραξικοπήματος και δολοφονίας Μαδούρο

 Πηγή: Granma
Η ανώτερη πολιτική ηγεσία της Επανάστασης, παρουσίασε σήμερα (28/5/2014) στη χώρα αποδείξεις για την ανάμειξη της πρώην βουλευτίνας της αντιπολίτευσης Μαρία Ματσάδο, σε σχεδιαζόμενο πραξικόπημα και δολοφονία του Προέδρου Ν.Μαδούρο.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο  Prensa Latina, o Xόρχε Ροντρίγκεζ, μέλος της πολιτικής ηγεσίας  παρουσίασε λεπτομέρειες της σχετικής δικαστικής έρευνας που πραγματοποίησαν οι δικαστικές αρχές της χώρας.

Πρόκειται για αρκετά μηνύματα  ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε η πρώην βουλευτής, και την συνδέουν με τα βίαια επεισόδια που γίνονται στην χώρα από τις αρχές του έτους, και εμπλέκουν επίσης βορειοαμερικάνικα  πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Κέβιν Γουαιτέκερ, νυν πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κολομβία.

«Στον δρόμο, όλο και περισσότερο στο δρόμο, αντικυβερνητικές δράσεις στο μετρό, στα λεωφορεία, αυτός ο  αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος», ανέφερε ένα email της.

Σε άλλο μήνυμα , αυτή τη φορά προς τον πρώην πολιτικό και πρεσβευτή στον ΟΗΕ  Ντιέγο Αρία , τονίζει την ανάγκη να εξαλειφθεί η Επανάσταση, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να εκμεταλλευτούμε το κλίμα της Ουκρανίας και τώρα της Ταϋλάνδης».

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι «πρέπει να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση για να εξολοθρέψουμε τον Μαδούρο, και το υπόλοιπο θα πέσει μόνο του».

Όπως αποδεικνύουν τα μηνύματα, εμπλέκονται επίσης και τον  Γκουστάβο Τάρε, συνταγματικό δικηγόρο και καθηγητή πανεπιστημίου, τον Ενρίκε Σάλας Ρομέρ πρώην κυβερνήτη της επαρχίας Κατάμπομπο καθώς και τον Ελίχιο Σεδένιο, τραπεζίτη- χρηματοδότη της αντιπολίτευσης.