Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δοκιμές του ALBA-1* στην Κούβα

*Υποθαλάσσιο  τηλεπικοινωνιακό καλώδιο οπτικών ινών  που συνέδεσε την Κούβα με την Βενεζουέλα σπάζοντας τον επικοινωνιακό αποκλεισμό  της Κούβας και την προβληματική της σύνδεση στο internet και στις διεθνείς τηλεπικοινωνίες γενικότερα.


H Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών της Κούβας (ETECSA)  ανακοίνωσε ότι από τα μέσα Αυγούστου 2012 λειτουργεί η σύνδεση στο κομμάτι των διεθνών τηλεφωνικών επικοινωνιών. Ανακοινώθηκε επίσης ότι πριν από δέκα ημέρες, άρχισαν να πραγματοποιούνται δοκιμές για την ποιότητα  και  εξομάλυνση  σύνδεσης στο  internet, από και προς την Κούβα.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία των δοκιμών και τεθεί σε λειτουργία η υποθαλάσσια καλωδιακή σύνδεση, αυτό δεν θα σημάνει αυτόματα ότι θα πολλαπλασιαστούν και οι δυνατότητες πρόσβασης.  Θα είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν επενδύσεις  σε τηλεπικοινωνιακά έργα υποδομής στο εσωτερικό της χώρας και να αυξηθούν τα έσοδα σε συνάλλαγμα που προορίζονται για να πληρωθεί η σύνδεση στο internet, με σκοπό να αυξήσουμε σταδιακά τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σήμερα στην πλειοψηφία τους δωρεάν και με κοινωνικά κριτήρια, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΤΕCSA.