Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας PSUV κέρδισε 300 δήμους στη χώρα


Πλατεία Μπολίβαρ, Καράκας. Ο αρχηγός του κράτους και της κυβέρνησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, δήλωσε ότι η Μπολιβαριανή Επανάσταση κέρδισε 300 δημαρχίες στη χώρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE). 

Μια ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας από την Πλατεία Μπολίβαρ της πρωτεύουσας της χώρας, αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά το πρώτο δελτίο αποτελεσμάτων του κύριου φορέα των εκλογών της 10ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας PSUV πήρε πάνω από το 47% των ψήφων που ισοδυναμεί με περισσότερες από 9 εκατομμύρια 340 χιλιάδες ψήφους υπέρ, ένα ποσοστό ρεκόρ για δημοτικές εκλογές.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος τόνισε ότι «Εδώ στην πλατεία Μπολίβαρ στο Καράκας, που υπάρχει με το πέρασμα των χρόνων (...) που έχει δει πολλές γενιές να αναζητούν το μονοπάτι που κερδίσαμε πριν από 19 χρόνια με τη νίκη του Τσάβες, εδώ είναι το ίδιο μέρος όπου το κόκκινο κόμμα πανηγυρίζει τη νίκη στην πολιτεία Zulia, όπου ο Ομάρ Πριέτο εξελέγη κυβερνήτης της Zulia με το 57% των καταμετρημένων ψήφων, «μπορώ να πω ότι από τις 23 κυβερνήσεις έχουμε κερδίσει τις 19».

Προηγουμένως, ο Πρόεδρος Μαδούρο θέλοντας να συγχαρεί το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, δήλωσε: «Συγχαίρω εκ μέρους όλων στη χώρα μας το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, την πρόεδρο Tibisay Lucena. Πρόκειται για ένα υποδειγματικό Εθνικό Συμβούλιο (...) ένα Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο και ένα εκλογικό σύστημα του ΧΧΙ αιώνα».

Ομοίως, ο ίδιος χαιρέτησε τις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) για την εξαιρετική εκτέλεση των εργασιών που πραγματοποιούνται σε κάθε μία από τις γωνιές της χώρας για την αποτελεσματική διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών του 2017.

«Ζήτω η πατρίδα (...) ζήτω η επαναστατική, πατριωτική, αντι-ιμπεριαλιστική Βενεζουέλα ...! Πρέπει να το φωνάξουμε στον κόσμο, να φωνάξουμε το σύνθημα του λαού – σήμερα- , 158 χρόνια από την νίκη του Ezequiel Zamora, έχουμε καταφέρει μια μεγάλη νίκη στις δημοτικές εκλογές», κατέληξε ο πρόεδρος.