Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κούβα στέλνει εκατοντάδες γιατρούς στα νησιά της Καραϊβικής που πλήγησαν από τους τυφώνες


Η Κούβα έχει στείλει γιατρούς σε 6 χώρες της Καραϊβικής: Αντίγουα και Μπαρμπούδα, Σαν Κριστόμπαλ και Νιέβες, Σάντα Λουσία, Μπαχάμες, Ντομίνικα και Αϊτή, για να βοηθήσει στην αποκατάσταση αυτών των περιοχών που τις τελευταίες μέρες έχουν καταστραφεί ή βρίσκονταν στην τροχιά του τυφώνα Ίρμα, σύμφωνα με την κουβανική εφημερίδα Γκράνμα.

Υπό αυτή την έννοια, η γιατρός και διευθύντρια της Κεντρικής Μονάδας Ιατρικής Συνεργασίας της Κούβας, Ρέγλα Άνγκουλο Πάρντο, δηλώνει ότι διάφορες κυβερνητικές ιατρικές μονάδες της Κούβας και οι πρεσβείες της χώρας «παραμένουν σε επικοινωνία για να εκτιμήσουν τις ζημιές» και να αξιολογήσουν τι βοήθεια θα μπορούσαν να προσφέρουν οι κουβανοί γιατροί.

Επιπλέον, διαβεβαίωσε ότι οι ζωές τους δεν διατρέχουν κίνδυνο. «Έχουν παρθεί μέτρα για να προστατευτεί η ζωή των 771 συνεργατών μας, και έχει σταλεί η λογιστική υποστήριξη».

Ο τυφώνας Ίρμα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε νησιά της Καραϊβικής όπως η Κούβα και τα μικρότερα Σαν Μαρτίν, Σαν Μπαρτολομέ, οι Παρθένοι Νήσοι και η Μπαρμπούδα, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά διάσημες τουριστικές ζώνες.

Ειδικά στην Μπαρμπούδα κατέστρεψε το 90% των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα ο τοπικές αρχές να δηλώσουν ότι το νησί πλέον «δεν είναι κατάλληλο για ζωή».